Janopäiväkeräys: Puhdasta vettä lapselle

Paikalliset
Kommentoi

UNICEFin Jano-viikot kutsuu lahjoittamaan puhdasta vettä lapsille. Vapaaehtoisten lipaskeräykset ovat nyt lopuillaan. Keräyksen tuotto menee UNICEFin hätäapuun, jolla turvataan lasten puhtaan veden saanti katastrofeissa.

Keräykset on järjestetty, sillä yli 780 miljoonalta ihmiseltä puuttuu puhdas juomavesi, ja 3 000 alle viisivuotiasta lasta kuolee joka päivä likaisen veden aiheuttamiin tauteihin – ripuli on edelleen maailman toiseksi yleisin alle viisivuotiaiden lasten kuolinsyy.

 Jano-viikkojen keräykseen voi osallistua 13.5. saakka laskun maksun yhteydessä keräyksessä mukana olevissa ravintoloissa, lahjoittamalla vapaaehtoisten keräyslippaisiin tai verkossa www.unicef.fi. Kymmenen euron lahjoituksen voi tehdä myös puhelimella lähettämällä viestin UNICEF numeroon 16499.

Jano järjestetään UNICEFin vapaaehtoisten lipaskeräyksenä jo 15. kertaa, ja ravintolakeräyksenä neljättä kertaa. Suomalaiset lapset vetoavat meihin, jotta kehitysmaidenkin lapsilla olisi puhdasta, hyvää vettä.

Vihdin toimintaryhmän vapaaehtoiset järjestävät lipaskeräyksiä sekä Vihdissä että Lohjalla. Nummelan Prismassa ja Citymarketissa keräys järjestetään nyt perjantaina ja lauantaina. Vihdin kirkonkylässä kerättiin S-marketissa ja K-supermarketissa torstaina.

Viime vuonna Vihdin osuus lipaskeräyksissä oli yli 2 200 euroa.

Lisätietoja toiminnasta riitta.suistola@gmail.com

toimitus

Kommentit

Osallistu keskusteluun

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
  • Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.
  • Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai henkilökohtaisiin ominaisuuksiin kohdistettuja asiattomuuksia.
  • Älä levitä huhuja tai valheita.
  • Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
  • Älä yllytä rikokseen tai väkivaltaan.
  • Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
  • Älä mainosta.
  • Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.