HaKin miehet hävisivät K-Kissoille ja tekivät samalla tilanteensa tukalaksi ylemmässä jatkosarjassa

HaKin Mikael Thornberg taistelee kiekosta K-Kissojen Riku Sallin kanssa. Jani Kähkönen seuraa tilannetta taustalla.

Toni Degerlund

Joukkueen kahden ottelun voittoputki katkesi Nummelassa.

Harjun Kiekon miehet hävisivät Helsingin Karhu-Kissoille III divisioonan ylemmän jatkosarjan ottelunsa sunnuntaina Nummelan jäähallilla tylysti 5–8 (0–4, 3–2, 2–2).

Etukäteen kotijoukkueella oli päävalmentaja Jorma Leanderin mukaan hyvä henki päällä. Takana oli kaksi voitettua ottelua, ja joukkueeseen oli saatu melkein kaikki pelaajat mukaan sairastelukierteen jälkeen.

Vierasjoukkue otti kuitenkin isänniltään luulot pois heti ensimmäisessä erässä. K-Kissat takoi taululle 0–4 lukemat, ja hallitsi selvästi pelinkulkua.

– Huono erä meiltä. Me pelasimme hyökkäysalueelta kiekon ulos. K-Kissat pääsi iskemään näistä vastaiskuja, ja iski kiekon sisään hyvällä prosentilla, Leander harmittelee.

– Meidän jätkät näyttivät siltä, että olivat valmiita otteluun, mutta paras terävyys taisi silti puuttua. K-Kissat eivät ehtineet alkulämmöille, ja voi olla, että meidän pelaajat pitivät ottelua läpihuutojuttuna.

Paras terävyys taisi puuttua.

Toisessa erässä HaKi terästäytyi. Kotijoukkueen Mikael Thornbergin onnistui ensimmäisenä kaventamaan tilannetta. Vain minuutti tästä Markus Järvelä teki HaKin toisen maalin.

Vanha kehäkettu Ville Muukkonen onnistui kolmannen kerran, kun joukkue pelasi ylivoimaa, ja näin vastustajat eivät olleet enää kuin yhden maalin karkumatkalla. K-Kissat teki kuitenkin erän lopussa vielä kaksi maalia, ja näin erätauolle mentiin 3–6 numeroissa.

– Kun päästiin maalin päähän, joukkueella oli hyvä henki taas päällä. Vastustaja onnistui aikalisänsä jälkeen taas kaksi kertaa, ja he saivat jälleen meistä henkisen yliotteen, Leander kertoo.

Viimeisessä erässä kotijoukkue onnistui kaksi kertaa siirtämään kiekon K-Kissojen maalivahdin Henri Valon selän taakse. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, kun vieraat tekivät myös kaksi maalia. Näin sarjapisteet matkasi Karhu-Kissojen mukana Helsinkiin.

– K-Kissat pelasi hyvin ja viisaasti. Tiedettiin kyllä, että heillä on hyviä ja nälkäisiä nuoria pelaajia.

HaKilla on jäljellä enää yksi ottelu. Joukkue kohtaa keskiviikkona sarjajohtajan Oulunkylän Kiekko-kerhon. HaKi on taulukossa kolmantena, mutta sarja on erittäin tasainen.

– Enää homma ei ole omissa käsissä. Vaikka OKK voitettaisiinkin, niin se ei välttämättä enää riitä. Siinä mielessä voitto K-Kissoista olisi ollut tosi tärkeä, Leader toteaa.

HaKi–K-Kissat 5–8 (0–4, 3–2, 2–2)

1. erä: 03.36 Hellsten Niklas (Tetri Teemu ja Wikström Fredrik) 0–1, 07.01 Wikström Fredrik (Mild Mikael) 0–2, 08.56 Hiltunen Tatu (Tetri Teemu ja Wicklund Dan) 0–3, 17.11 Juvonen Christoffer (Kuhlefelt Erik) 0–4.

2. erä: 28:03 Thornberg Mikael (Laitinen Pekka ja Sivonen Riku) 1–4, 29.05 Järvelä Markus (Muukkonen Ville ja Tihveräinen Jon) 2–4, 32.22 Muukkonen Ville (Ulvinen Jani ja Sundberg Tommi) 3–4 YV, 33.21 Luotonen Teemu (Wikström Fredrik ja Mild Mikael) 3–5, 38.37 Mild Mikael (Wikström Fredrik ja Luotonen Teemu) 3–6 YV.

3. erä: 45.48 Hiltunen Tatu (Luotonen Teemu ja Valo Henri) 3–7, 51.53 Hiltunen Teemu (Muukkonen Ville ja Järvelä Markus) 4–7, 54.09 Thornberg Mikael (Laitinen Pekka ja Veiksola Petteri) 5–7 YV, 54.43 Mild Mikael (Wikström Fredrik ja Hellsten Niklas) 5–8.

Jäähyt: HaKi 5 x 2 min. K-Kissat 4 x 2 min.

Torjunnat: HaKi Sundberg Toni 20+9+12=41, K-Kissat Valo Henri 13+15+14=42.

Written by:

Toni Degerlund

Ota yhteyttä