Vihdin Rallisprintissä juhlitaan 100-vuotiasta Suomea

Vihdin Urheiluautoilijat järjesti viime vuoden huhtikuussa lähes 20 vuoden tauon jälkeen rallisprintkilpailun Veikkoinkorvessa. Marika Karhu tarjoili näyttäviä sivuluisuja yleisölle.

Vihdin Urheiluautoilijoiden tapahtuma on hyväksytty juhlavuoden ohjelmaan.

Vihdin Urheiluautoilijoiden järjestämä rallisprintkilpailu on valittu osaksi Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Valtioneuvoston kanslian mukaan Vihdin Urheiluautoilijoiden Veikkoinkorven teollisuusalueella järjestämä kilpailu toteuttaa itsenäisyyden juhlavuoden teemaa ”Yhdessä”, onhan kilpailua järjestämässä yhteensä noin 200 vapaaehtoista. Kilpailu järjestetään syyskuun toisena päivänä 2017.

Tämän hetken tiedon mukaan Vihdin UA:n järjestämä rallisprint on ainoa autokilpailu koko Suomessa, joka on hyväksytty itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaan.

Vihdin Urheiluautoilijat palasi viime huhtikuussa lähes 20 vuoden tauon jälkeen ”isojen autojen” kilpailujärjestäjäksi, kun Veikkoinkorvessa kilpailtiin rallisprintissä.

– On suuri ilo ja kunnia, että Vihdin Urheiluautoilijoiden järjestämä autokilpailu, rallisprint, on valittu osaksi Suomi 100 -itsenäisyyden juhlavuoden virallista ohjelmaa, iloitsee Vihdin Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Mika Ahonen.

– Rallisprintkilpailun tekeminen vaatii suuren määrän vapaaehtoista talkootyötä. Vihdin Urheiluautoilijoiden jäsenten apuna kilpailua on tekemässä läheisessä yhteistyössä Nurmijärven Urheiluautoilijat sekä joukko muita autourheiluseuroja sekä eri yhdistyksiä, Ahonen kertoo.

– Itsenäisyyden juhlavuoden teema on yhdessä tekeminen, ja autokilpailun tekeminen on todella yhdessä tekemistä, ryhmätyötä. Ilman vapaaehtoistyötä tällaista kilpailua ei voitaisi Vihdissä järjestää.

Vuonna 1968 perustettu Vihdin Urheiluautoilijat on maineikas autokilpailuiden järjestäjä. Vihdin UA järjesti ahkerasti erilaisia, erittäin suosittuja autokilpailuita varsinkin Nummelan lentokentällä 1970- ja 1980-luvuilla.

Viime vuosina Vihdin UA on järjestänyt lukuisia kartingin arvokilpailuita, muun muassa SM-sarjan osakilpailuita.

– Syyskuussa järjestettävällä rallisprintkilpailulla haluamme kunnioittaa vihtiläistä autourheiluhistoriaa. Haluamme itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi myös kertoa yleisölle suomalaisen autourheilun maailmanlaajuisesta menestystarinasta, joka käytännössä alkoi vuonna 1965 Timo Mäkisen voitettua Monte Carlo -rallin, kertoo Mika Ahonen.

Vihdin Urheiluautoilijat pitää tärkeänä, että itsenäisyyden juhlavuoden virallisen ohjelman osaksi on hyväksytty autourheilukilpailu. Valinta koetaan tunnustuksena suomalaiselle autourheiluosaamiselle.

Rallisprint

Rallisprint kuuluu autourheilun peruslajeihin.

Rata on yleensä samantyyppinen kuin rallin erikoiskoe, mutta sen pituus on lyhyempi. Sprintissä ajetaan yleensä kahden-neljän kilometrin rata kahteen kertaan. Kilpailijan nopein aika huomioidaan.

Rallista poiketen rallisprint -autossa ei ole kartanlukijaa, vain kuljettaja.

Kilpailukalusto on lajissa varsin kirjavaa. Huipputasolla on uutta rallikalustoa ja tehokkaita turboautoja, mutta harrastajatasolla ajetaan vanhemmalla ja edullisella kalustolla.

Rallisprintissä on myös nuorten luokka, johon kilpailijat saavat osallistua sen vuoden alusta, jolloin täyttävät 15 vuotta.

Written by:

Ota yhteyttä