Vihdin Reumayhdistyksellä on runsaasti toimintaa

Osteopaatti Essi Pesosen luentoa kuunneltiin suurella mielenkiinnolla.

Päivi Jussila

Vihdin Reumayhdistys toimii Vihdin kunnan alueella järjestämällä toimintaa tuki- ja liikuntaelinsairaille reumatauteja sairastaville jäsenilleen.

Jäsenet osallistuvat muiden mukana Vihdin liikuntatoimen kevytjumpparyhmiin, joita järjestetään Nummelan terveysaseman fysioterapiassa.

Yhdistys myös järjestää teatteriesityksiä ja retkiä jäsenistölle sekä tietopuolisia luentoja ajankohtaisista aiheista. Nämä luennot ovat olleet avoimia kaikille kuntalaisille.

Yhdistyksen perinteinen kevätretki Tehdään Vihdin seurakunnan leirikeskuksen Riuttarannan rantasaunalle keskiviikkona 31.5 klo 18 alkaen. Tarjolla on iltapalaa ja saunakahvit.

– Ota mukaan iloista mieltä ja halutessasi saunamakkaraa. Pelataan mölkkyä ja pidetään arpajaiset mukavan jutustelun ja rennon yhdessäolon lomassa, yhdistyksestä vinkataan.

Retki tehdään kimppakyydein. Ilmoittautua pitää Arjalle numeroon 040 846 4534 viimeistään tiistaina 30.5 tarjoilujen vuoksi. Samalla sovitaan kuljetuksista.

Lämminvesijumppa järjestetään yhdistyksen jäsenille torstaisin klo 10.15-10.45. Nummelan uimahallissa.

Maksu on viisi euroa kerralta. Yhdistyksen ulkopuoliset pääsevät kokeilemaan kerran maksutta, sen jälkeen vaaditaan yhdistyksen jäsenyys.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa. Kevään viimeinen uimahallissa käynti on 18.5.

Lämminvesijumppa Nummelan uimahallissa on koettu yhdistyksessä tärkeäksi osaksi toimintaa; tapahtuma onkin erittäin suosittu jäsenistön keskuudessa.

Vesijumpan ohjaajana on fysioterapeutti Merja Lehtosalo, jolla on pitkä kokemus fysioterapeuttina sekä vesiliikunnan ohjaajana.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Vihdin Reumayhdistys tarjosi lämminvesijumpan tutustumiskerran ilmaiseksi 6.4. Mukana oli lähes 30 jumppaajaa.

Nummelassa ja Helsingissä vastaanottoa pitävä osteopaatti Essi Pesonen oli helmikuussa kertomassa osteopatian mahdollisuuksista reumapotilaiden hoidossa.

Essi Pesonen esitteli hoitoa vapaaehtoisen kanssa. Hän korosti, että jokainen asiakas ja jokainen reumasairaus vaatii omanlaisen otteen hoitotilanteessa.

Helmikuussa yhdistys järjesti Nummelan terveysaseman fysioterapiassa tilaisuuden ’Pysy pystyssä sisällä sekä ulkona!’ Kaatumisen ehkäisyä, lankeamisen taitoa ja ylösnousun tekniikoita sekä muita liikkumisturvallisuuden näkökulmia käsiteltiin fysioterapeutti Marjo Holman johdolla.

Helmikuussa ohjelmassa oli myös Vihdin teatterin esitys Kultalampi. Laskiaistiistaina ohjelmassa oli talvista liikuntaa.

Yhdistyksen kevätkokouksessa maaliskuussa oli Reumaliitosta vieraana Noora Marjeta kertomassa sote-uudistuksesta.

Valtakunnallinen Reumaliiton Keltaisen nauhan päivä oli maaliskuussa. Tällöin liikutettiin väkeä Vihdin kirjastoissa.

Reumayhdistyksen jäsenet kävivät porukalla Flamingon kylpylässä virkistymässä huhtikuussa. Kevään aikana retkiä on tehty myös Rajamäen uimahalliin.

Vihdin Reumayhdistyksen sähköpostiosoite on vihdinreumayhdistys@gmail.com

Yhdistyksellä on uudet kotisivut, topimintaa esitellään myös facebookissa.

Hallitus 2017

Hiitola Anna-Maija, puheenjohtaja.

Hukkanen Anja, sihteeri, kuntoutusyhdyshenkilö.

Jussila Arja, jäsenasioiden hoitaja.

Jussila Päivi, tiedottaja, jäsenrekisteri, harvinaiset reumasairaudet -yhdyshenkilö.

Kelamo Anna-Liisa, liikuntavastaava, fibromyalgia-yhdyshenkilö.

Finér Eila, varsinainen jäsen, varapuheenjohtaja.

Schroderus Kerttu, varsinainen jäsen.

Pasanen Maria, varsinainen jäsen.

Kirveskallio Jorma, varajäsen/tukihenkilö.

Virta Pertti, varajäsen.

Hallituksen ulkopuolella: Mikkola Kari rahastonhoitaja, jäsenrekisteri ja Marmo Irmeli, toiminnantarkastaja, nivelreumatukihenkilö.

Written by:

Ota yhteyttä