Se on siinä! Tapparalle toinen peräkkäinen Suomen mestaruus – Näin peli eteni

Tamperelaisen arkisto

Tampereen Tappara juhlii Kuopiossa toista peräkkäistä jääkiekon Suomen mestaruutta.

Tappara kaatoi torstaina SM-liigan kuudennessa finaalissa KalPan 3–1-lukemin ja vei finaalisarjan nimiinsä otteluvoitoin 4–2.

Kuudes finaali alkoi Kuopiossa tunnustellen.

Ensimmäisessä erässä ei vielä ihmeitä nähty. Molemmat joukkueet pyrkivät sulkemaan keskialueen tiiviisti. Tästä huolimatta molemmilla joukkueilla oli omat tekopaikkansa, mutta maaleja ei nähty.

Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä nähtiin ajassa 14.23. Tapparan Juhani Jasu kampitti KalPan Mikko Nuutisen ja tuomaristo laittoi molemmat istumaan kaksiminuuttista. Erikoistilanne toi kentälle lisää tilaa, mutta ei maaleja.

KalPan maalivahti Eero Kilpeläinen oli aavistuksen verran virkaveljeään Dominik Hrachovinaa työllistetympi: Kilpeläinen torjui avauserässä 12 kiekkoa, Hrachovinalle riitti 8 torjuntaa.

KalPan ylivoima ei olisi voinut mennä enemmän vihkoon.

Myös toinen erä oli tasainen. Ensimmäinen maali nähtiin vasta toisen erän jälkimmäisellä kympillä. KalPa pääsi pelaamaan ajassa 29.38 ensimmäistä ylivoimaansa, kun Jere Karjalainen lähti istumaan kaksiminuuttista.

KalPan ylivoima ei olisi voinut mennä enemmän vihkoon.

KalPa-puolustaja Joonas Lyytinen pomputti kiekkoa pahasti viivalla ja Tapparan Blake Parlett karkasi alivoimalla läpiajoon. Parlett malttoi hienosti mielensä läpiajossa ja ujutti kiekon taidokkaasti Eero Kilpeläisen längistä sisään. Tappara meni osumalla 1–0-johtoon.

Tapparan maali ajoi KalPan tukalaan tilanteeseen, minkä se kuitenkin käsitteli hyvin. Pelikello näytti Niiralassa aikaa 34.53, kun kotijoukkue KalPa nousi tasoihin. Eetu Luostarinen otti tyhjät pois ja laukoi kiekon Dominik Hrachovinan ohi yläkulmaan. Näistä lukemista lähdettiin myös päätöserään.

Päätöserässä nähtiin vain yksi maali ja siitä vastasi vierasjoukkue.

Niiralan digitaalit pysähtyivät aikaan 48.30, kun ottelussa nähtiin voittomaali.

Tappara sai KalPan hyökkäyksen katki ja Juhani Jasu näytti osaamistaan. Hyökkääjä leikkasi keskelle ja nosti kiekon rystyltä häkkiin. Spekuloitavaa jäi siitä, käyttikö Jasu edeltäneessä tilanteessa korkeaa mailaa ottaessaan kiekon haltuunsa.

KalPa haki ottelun lopussa vimmatusti tasoitusta ja yritti viedä ratkaisua seitsemänteen finaaliin Tampereella, mutta kuopiolaisten bensa ei tasoitukseen asti riittänyt. Lähellä se oli, sillä viimeisellä minuutilla kiekko kimposi vielä Tappara-maalin tolppaan.

Lopullinen niitti tuli vain neljä sekuntia ennen loppua, kun Blake Parlett ampui kiekon tyhjään maaliin.

Suomen mestaruus on Tapparalle jo sen seurahistorian 17. KalPalle SM-hopea oli seurahistorian toinen. Edellinen tuli keväällä 1991.

Tappara juhli kultaa myös viime keväänä.

Teksti: Ville Hirvonen

Tässä tunnelmia Tampereelta juuri nyt.

 

Jääkiekon SM–liigan 6. finaali torstaina 27.4:

KalPa–Tappara 1–3 (0–0, 1–1, 0–2)

Tappara Suomen mestariksi voitoin 4–2.

Written by:

Sport Content

Ota yhteyttä