Vihtiin tulee pian lisää pakolaisia

Kongolainen nainen lapsineen saapumassa rajanylityspaikalle Chissandassa, kun he pakenevat sotilashyökkäyksiä Kongon demokraattisessa tasavallassa.

UNHCR/Pulma Rulashe

Vuoden vaihteen tienoilla Vihtiin tulee Ely-keskuksen kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti seuraava ryhmä pakolaisia.

– Vastaanoton tarkempi ajankohta määräytyy meidän valmiuksiemme ja Migrin (maahanmuuttovirasto) aikataulujen mukaisesti, ihan tarkasti se ei siis ole vielä meillä tiedossa, hallintojohtaja Noora Nordberg kertoo.

Ryhmän taustasta ei myöskään ole vielä varmaa tietoa. Norberg arvelee, että kyseessä voisi olla kongolaisten ryhmä, sillä sinne migrin valintamatka ilmeisesti viime vuonna suuntautui.

Kongosta ovat myös edelliset Vihtiin vuosi sitten tulleet pakolaiset, yhteensä 21 henkilöä.

Pakolaiset valitsee Suomen Maahanmuuttoviraston valitsema työryhmä.

YK:n Pakolaisjärjestö UNCHR on todennut, että heidän kohdallaan humanitäärisen suojeluntarpeen kriteerit täyttyvät; he eivät voi palata kotimaahansa ilman pelkoa väkivallan uhasta.

Vihdin maahanmuuttokoordinaattorin tehtävään on valittu uusi henkilö Karviaisen sosiaalityöntekijä Anne-Maria Marttila, jolla on vahva kokemus maahanmuuttotyöstä. Uusi maahanmuuttokoordinaattori haettiin edellisen, Kristiina Toivikon irtisanouduttua tehtävästään.

Maahanmuuttokoordinaattorin työsuhde on määräaikainen 31.7.2018 saakka, mutta tehtävän vakinaistaminen on vireillä. Vihti on päättänyt vastaanottaa noin 30 pakolaista kolmen vuoden välein. Tällä hetkellä kunnassa on noin 90 pakolaistaustaista henkilöä. Maahanmuuttokoordinaattori vastaa maahanmuuttoasioiden kokonaisuudesta ja siihen liittyvistä hallinnollisista tehtävistä.

Lisää aiheesta

Kiintiöpakolaisia 25-30 joka kolmas vuosi
Written by:

Ota yhteyttä