Muokkaa

Nummelan Kumakaille kultaa taidon SM-kilpailuista

Laura Pellikka.

Aki Peltola

Mikael Palmén

Aki Peltola

Aki Peltola

Aki Peltola

Lauantaina 22.4 kamppailtiin Lahdessa kauden viimeiset MM-karsintakilpailut ja samalla lajin SM-kilpailut. Näyttämönä toimi tällä kertaa Lahden Suurhalli. Osallistujia oli varsin mukavasti. SM-kisat olivat joukkuelajien sekä henkilökohtaisten kilpailujen yhdistelmä, joten tapahtumia riitti koko pitkälle päivälle.

Nummelan Kumakai oli kasannut varsin iskukykyisen joukkueen dantai hokein eli joukkueliikesarjan kisaan. Tavoitteena on suorittaa mahdollisimman yhdenaikainen, täsmällinen ja tarkka suoritus viiden hengen joukkueella. Hyvin valmistautunut Kumakain joukkue suorastaan dominoi tatamilla. Kahdeksan joukkueen kisassa suoritus oli lähes ylivertainen ja eroa toiseksi tulleeseen Järvenpään Taidoseuran joukkueeseen kertyi yli 2 pistettä. Joukkueliikesarjan mestaruus palasi siis Nummelaan 11 vuoden tauon jälkeen.  Mestaruusjoukkueessa olivat Laura Pellikka, Aki Peltola, Saara Paasikivi, Mikael Palmén ja Micaela Roschier.

Nummelan Kumakai sai yhdistelmäjoukkueella Yliopiston Taidon kanssa myös tenkain Suomen mestaruuden. Tenkaihan on ennalta suunniteltu taistelu, jossa keskusmies päihittää viisi vastustajaa. Pienellä piste-erolla kultaa siten Nummelaan ja Helsinkiin.

Henkilökohtainen mestaruus Nummelaan tuli naisten henkilökohtaisen liikesarjan puolella. Nummelan Kumakain Laura Pellikka raivasi tiensä vakuuttavasti finaaliin asti. Vastaan finaalissa asettui jälleen tuttu hahmo Järvenpään Taidoseuran nuori superlupaus Suvi Nissinen. Finaali oli juuri sellainen kuin sen tuleekin SM-kisoissa olla eli tasainen ja jännittävä. Tiukan ja tasaisen väännön päätteeksi meni mestaruus Lauralle tuomariäänin 2-1. ”Lähdin tänään tavoittelemaan mestaruutta liikesarjassa ja pakko myöntää, että tuntui todella hienolta, kun onnistuin siinä. Tänään oli hyvä päivä ja palaset loksahtelivat kohdilleen” – tuumasi Laura kisojen jälkeen hymyillen.

Päivän toinen iloinen suorittaja oli tälle kaudelle naisten ranking sarjaan siirtynyt Nummelan Kumakain Micaela Rochier. Micaela teki todella hyvää liikesarjaa ja voittikin ensimmäisellä kierroksella Järvenpään Katja Mäkisen. Kolmannella kierroksella vastaan sattui 2013 MM liikesarjojen kolmonen Essi Pelttari. Essi vei kamppailun nimiinsä tuomariäänin 3-0, mutta Micaelalta suoritui erittäin hyvin. Miesten puolella Kumakain edustajina esiintyi veljekset Mikael ja Daniel Palmén. Molempien kohtaloksi tuli hokeissa karsiutuminen, Danielin osalta toisella ja Mikaelin osalta kolmannella kierroksella, mutta siitä huolimatta molemmilta tasapainoinen ja hieno esitys. Otteluissa ei tällä kertaa mitaliloistoa nähty, mutta Laura selvitti tiensä keräilyeriin asti. Niukka tappio keräilyerien lopussa ei kuitenkaan himmentänyt kullanväritteistä päivää.

Nummelasta kaksi edustajaa MM-kisajoukkueeseen

Nummelan Kumakai sai kaksi edustajaa MM-kisajoukkueeseen eli Laura Pellikan sekä Mikael Palménin. Valmistautuminen kesän koitokseen on edennyt molempien osalta hyvin ja tästä tahti vaan kiihtyy. Nyt edessä on kevään ja kesän maajoukkueleirit ja tietysti tinkimätön harjoittelu. MM-kisat käydään Japanissa Yamanashin maakunnassa Kofussa 29.-30.7. MM-tatameilla nähdään myös kaksi Kumakain tuomaria Elisa Rousu 5 dan ja Mikko Suhonen 4 dan.

 

Nummelan Kumakai

Nummelan Kumakai on vihtiläinen kamppailulajiseura. Seurassa pääset harrastamaan taidoa, japanilaista budolajia.  Taido on monipuolinen laji, jossa kunnon lisäksi kehittyvät myös motoriset taidot sekä koordinaatio- ja keskittymiskyky.   Harrastus sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille.  Taidon voit aloittaa läpi vuoden.

Kiinnostuitko?  Katso lisää www.nummelankumakai.fi