PÄÄKIRJOITUS: Ennustettua elämää

Pisteenkaaren sisäpuolelle suunniteltu suuri kauppakeskus kaatui vajaat kymmenen vuotta sitten. Kauppakeskusta ja samalla koko Pisteenkaaren sisäpuolisen alueen kehittämistä suunniteltiin massiivisesti.

Odotukset olivat korkealla, havainnekuvissa esiteltiin ostosparatiisia, maanalaisia pysäköintialueita ja katettuja jalkakäytäviä.

0 kommenttia Lisää kommentti

TUUMITTUA: Yhdessä tekemistä

Kunnanvaltuuston vaalikaudesta on elelty puolikas. Syksyllä 2012 pidettyjen kunnallisvaalien tuloksena käytyjen paikkaneuvottelujen tulokset kotiutuivat maanantaina kun valtuustolle valittiin uusi puheenjohtajisto alkaneelle vuodelle ja kunnanhallitus jäljellä olevaksi kaksivuotiskaudeksi.

Kunnanvaltuustossa on neljä eduskuntavaaliehdokasta.

0 kommenttia Lisää kommentti

PÄÄKIRJOITUS: Pakkolausunto

Suomen hallitus linjasi elokuussa 2013 rakennepoliittisessa ohjelmassaan, että Helsingin metropolialueen kilpailukyky varmistetaan, estetään eriytymistä sekä tehostetaan maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelua ja toteutusta edistämällä alueen kuntaliitoksia ja kokoamalla metropolihallinto, jonka ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittu
0 kommenttia Lisää kommentti

TUUMITTUA: Lumimyräkkää

Tätä kirjoittaessani Yhdysvaltain itärannikkoa koettelee poikkeuksellisen voimakas lumimyrsky. Aamun televisiouutisissa povattiin paikoin jopa metristä lumipeitettä. Toimittajat arvelivat maanantaina, että liikenne ja kaikki muunkin toiminta seisahtuu lumimyrskyalueilla ja niinhän kävikin; ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa.
0 kommenttia Lisää kommentti

TUUMITTUA: Sittenkin elossa

Keski-iän hyviä puolia on se, että vaikeudet ja ikävät yllätykset jotka 20-30-vuotiaana laittoivat elämän aivan sekaisin, tuntuvat nyt kohtuullisilta tai eivät oikeastaan miltään. Ikävä kyllä sama pätee hyviinkin asioihin. Tulee déjà-vu-tunne, joka suomennettuna selkokielelle tarkoittaa ”tää on taas tätä, tää on jo nähty”.

0 kommenttia Lisää kommentti

TUUMITTUA Anna töitä nuorelle

Voimariini oli sulanut rasian pohjalle. Juusto itki auringonpaisteisella pöydällä. Kärpäset surisivat aamiaislautasten yllä.

Vedin hetken henkeä, laskin kymmeneen ja aloin tyhjentää astianpesukonetta voidakseni ladata sinne aamiaisastioita. Hetkinen. Aamiainen. Kello on yli kolme. Missä lounas?

0 kommenttia Lisää kommentti