Maassa on 1,5 miljoonaa eläkeläistä. Eläkeläisten määrään nähden keskustelu eläkkeellä olevien toimeentulosta ja ikäihmisten palveluiden asioista on ollut hämmästyttävän vähäistä.

Eläkeläisten asumistuen leikkaus on noussut oikeutetusti suuren keskustelun aiheeksi.

Unohtuivatko eläkeläiset?

12 kommenttia Lisää kommentti

Liikenneministeri Anne Berner (kesk.) ei antanut armoa hänen luonaan viime viikolla käyneelle kansanedustajien ja kunnanjohtajien lähetystölle. Lähes ikuisesti hallituksessa olleen RKP:n kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Thomas Blomqvist pääsivät aitiopaikalta todistamaan, ettei asioiden ajaminen ole oppositiosta käsin helppoa.

Berner polki jalkaa junalähetystölle

0 kommenttia Lisää kommentti
Lukemisen puolesta puhutaan paljon.

Tänä vuonna on ehditty viettää jo Lukurauhan päivää helmikuussa ja Maailman ääneen lukemisen päivää maaliskuussa. Kirjan ja ruusun päivä on vakiinnuttanut paikkansa huhtikuulle. Kansainvälinen lukutaitopäivä on syyskuun alussa, Suomalaisen kirjallisuuden päivä tänä lauantaina.

TUUMITTUA: Kirja synnyinvuodeltani, plääh

0 kommenttia Lisää kommentti
Lokakuu on yrittäjien oma kuukausi. Kukaan ei kärsisi jos yrittäjyys olisi valtakunnallisestikin terävämpi teema ympäri vuoden.

Vihdin yrittäjät -yhdistyksessä valmistaudutaan nyt yrittäjäkuukauden perinteiseen yrittäjäjuhlaan, joka järjestetään Nummelassa ensi viikon lauantaina 17.10. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään torstaina.

PÄÄKIRJOITUS: Yrittämisen aika

0 kommenttia Lisää kommentti
Tuomas Enbuske teki sen, mihin harva moderaattorikaan on pystynyt: käänsi vihtiläisten keskustelun toviksi pois turvapaikanhakijoista ja olemaan yhtä mieltä jostain asiasta. No, tietenkin paikalliset älypäät kiirehtivät osoittamaan käytöstapansa ja kirjalliset lahjansa, mutta asiasta sentään oltiin yhtä mieltä: Vihtiä ei haukuta.

TUUMITTUA: Kammottavaa, Enbuske

0 kommenttia Lisää kommentti

Rahasta on helpompi riidellä kuin tunteista.

Yhtäkkiä Suomesta löytyy satoja miljoonia, ellei jopa miljardi euroa pakolaisille, kun on pakko auttaa. Seteleitä ei ole saatu kokoon, kun vanhukset olisivat tarvinneet kuivat vaipat, lisää hoitajia tai lastensairaala olisi pitänyt rahoittaa verovaroista.

Yhdet rahat ja sama jono

23 kommenttia Lisää kommentti

Länsimainen työelämä muistuttaa larppausta, jossa pelaajat on roolitettu yrittäjiksi ja palkansaajiksi. Historia, tuo pelinrakentajista suurin, on koonnut tämän kahtiajaon ympärille kokonaisia yhteiskuntia: verotus, sosiaaliturva, ajan käyttö – kaikki ne riippuvat siitä, kumpaa paikkaa pelaat.

Onko huomenna työmarkkinaosapuolia?

15 kommenttia Lisää kommentti