Viihde

Lauri Tähkä patistaisi The Voice of Finlandin kilpailijat Lapin rundille

Lauri Tähkän normaali perjantai-ilta sisältää niin The Voice of Finland -nauhoitukset kuin oman keikankin. -Lähetyksistä saa keikalle hyvät adrenaliinit. Enemmänkin se on tuo yövalvominen, mikä ihmetyttää elimistöä. Sitä ihmettelee aamuseitsemään, että miksi uni ei tule, Tähkä naureskelee.

Kira Gluschkoff

– Sanoisitko Ismo Alangolle, että hän ei saa vetää Peltirumpua, Lauri Tähkä heittää. Hän on selkeästi kyllästynyt siihen, että oikeutta Elonkerjuu-yhtyeen aikaiseen tuotantoon kyseenalaistetaan.

– Niihin kappaleisiin sisältyy voimakkaita tunteita eri tilanteita ja ihmisiä kohtaan. Olen tehnyt ne sydänverellä ja soitan niitä hautaan saakka.

Sitten Tähkä leppyy.

– Ihmiset pitävät niistä kappaleista ja haluavat kuulla niitä. Olisihan se tylsä setti soittaa Polte-levyn 11 biisiä putkeen.

Polte on Tähkän viime vuoden lopulla ulos tullut sooloalbumi ja ensimmäinen julkaisu laulajan lähdettyä Elonkerjuusta reilu vuosi sitten. Joulukuussa Tähkä kävi lämmittelemässä uuden keikkabändin kanssa, mutta varsinainen putki alkoi helmikuussa.

Olen tehnyt Elonkerjuu-biisit sydänverellä ja soitan niitä hautaan saakka.”

Hän välttää käyttämästä sanaa rutiini, mutta kehuu bändin tilaa huumaavaksi.

– Olemme sellaisessa sfäärissä, mitä en koskaan aiemmin ole kokenut.

– Kun soittajat saavat oman tontin bändissä, niin heidän vapautumisensa on aika jumalallista. Kun tietyn rajan yli mennään, sitä unohtaa soittavansa.

Tähkän soolouraansa kohdistamat pahimmat skenaariot eivät ole toteutuneet.

Keikoilla on riittänyt väkeä. Niiden suosiota on vauhdittanut uusien Polte- ja Syyskuun kyy -singlejen saama huomio. Se ei ole ihme, sillä uudessa Lauri Tähkässä on paljon vanhaa tuttua, joskin ripaus enemmän poppia kuin aikaisemmin.

– En tee sellaista musiikkia, joka ei tunnu itselle luontevalta. Missään vaiheessa ei ollut aikomusta heittäytyä marginaaliin, sillä siihen oli riskit joka tapauksessa.

Viime kuukaudet Tähkä on päässyt kuuntelemaan myös paljon oman mukavuusalueensa ulkopuolista musiikkia. Tähtivalmentajan pesti The Voice of Finland -televisio-ohjelmassa on herättänyt miehessä monenlaisia ajatuksia.

– Tulin eräänä perjantaina tekemään Voicen nauhoituksia suoraan Lapin rundilta. Studio oli niin bling bling, että tuli sellainen olo, ettei tämä ole totta.

– Mietin että kaikki kilpailijat pitäisi laittaa Lapin rundille. Nukkumaan kolme tuntia yössä ja syömään mitä sattuu. Mutta ehkä niiden ei tarvitse vielä tietää sitä.

– Television voiman huomaa. Nuorissa näkee sen muutoksen, kun heitä aletaan tunnistaa kadulla. Itsensä kanssa kannattaa tehdä töitä, ettei suosio kilahda päähän.

Myös Tähkä itse on saanut uusia ihailijoita.

– Monella on ollut kovat ennakkoasenteet minua kohtaan ja nyt on tultu sanomaan, että olenkin ihan järki-ihminen! Ne suorat lähetykset kuitenkin kertovat paljon ihmisestä.

– Minusta on tullut tietynlainen naapurin Lauri, koko kansan Uuno Turhapuro, jolle tullaan huoltoasemillakin juttelemaan, Tähkä nauraa.

Lauri Tähkä

Folk-, pop-, iskelmä- ja rockmuusikko.

Syntynyt Vaasassa 1973.

Lauri Tähkä & Elonkerjuu -yhtyeen solisti vuosina 1995–2011. Yhtye voitti Vuoden yhtye -Emman joka kerta vuosina 2006–2010.

Suurimpia hittejä ”Hetkeksi en sulle rupia”, ”Pauhaava sydän”, ”Suuudellaan”, ”Rakasta rintani ruhjeille” ja ”Maailma on renki”.

Julkaisi soololevyn ”Polte” lokakuussa 2011.

Albumilta on lohkaistu singlet ”Syyskuun kyy” ja ”Polte”.

Voittanut yleisöäänestyksen vuoden kotimaisen artistin Emmasta joka kerta vuosina 2006–2011.

Vuoden pyöräilijä 2011.

Ääninäyttelijänä animaatioelokuvassa ”Kaksin karkuteillä – hiuksia nostattava seikkailu”.

Keikkakalenterin löydät tästä http://www.lauritahka.com/

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat