Huhdanmäkeen uusia etuajo-oikeuksia

Nummelan Huhdanmäen alueella tehdään vapun jälkeen useita muutoksia etuajo-oikeuksiin kaduilla.

Huhdanmäentiellä muutos tehdään useassa risteyksessä. Vanhan-Sepäntielle asetetaan väistämisvelvollisuus risteyksessä -liikennemerkki Huhdanmäentien risteykseen, samoin Hopeasepäntielle Huhdanmäentien risteykseen.

Huhdanmäentielle puolestaan asennetaan kolmio Huhtatien risteykseen. Citymarketin alueen ja Prisman alueen välisen Huhtatien ja Huhdanpajunkin risteyksen etuajo-oikeus muuttuu kun kolmio asennetaan Huhdanpajuun.

Kyseisen risteyksen tuntumassa on rakenteilla ja viimeistelyvaiheessa nyt uusia kerrostaloja.

– Kunnallistekniikkaan on toistuvasti otettu yhteyttä Huhdanmäen alueen katujen alistussuhteiden epäloogisuudesta, toimistorakennusmestari Hannu Luoto perustelee uudistuksia.

– Erityisesti Huhdanmäentien pääsuunnan kääntyminen 90 asteen kulmassa Hopeasepäntielle on aiheuttanut toistuvia vaaratilanteita.

Vapun jälkeen tehtävien uudistusten kannalla olivat Vihdin liikenneturvallisuussuunnitelmaa valmisteleva työryhmä ja poliisit.

Vilkasliikenteisen Huhdanmäentien varrella asuva Tapio Korhonen on tehnyt aloitteen suojatien, ja hidasteiden tekemisestä sekä nopeusrajoituksen alentamisesta 30 kilometriin tunnissa Huhdanmäentiellä.

Näiden Korhosen esitysten takia kunnallistekniikassa tehdään katusuunnitelmasta muutosehdotus, jolloin kukin voi sanoa mielipiteensä uudistuksista.

Vesa Valtonen