Kesäduunari-info aukeaa myös Facebookissa

Kesäduunari-infon Facebook-sivujen tarkoituksena on erityisesti herättää keskustelua nuorten työsuhdeasioista.

Ruutukaappaus

Kesäduunari-info auttaa kesällä nuoria työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. Maksuton palvelu aloittaa 2. toukokuuta.

Palvelu löytyy ensimmäistä kertaa myös Facebookista. Facebook-sivujen tarkoituksena on erityisesti herättää keskustelua nuorten työsuhdeasioista, ja sivuilla nuoret työntekijät voivat vertailla omia kesäduunikokemuksiaan.

Yksityisempää neuvontaa omaan työsuhteeseen liittyen saa puhelimitse tai sähköisen lomakkeen kautta.

– Kesäduunarineuvontaan kannattaa ottaa yhteyttä jo ennen työsopimuksen allekirjoittamista, jos on epävarma siihen liittyvistä asioista. Palvelemme mielellämme myös työnantajia, sanoo kesäduunarineuvoja Joonas Tutti.

Edellisinä vuosina kysymyksiä on tullut paljon esimerkiksi palkoista, lomakorvauksista sekä työvuorojen pituudesta. Palvelu on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi: viime vuonna yhteydenottoja tuli reilusti yli 400.

– Tiedustelujen määrät ovat kasvaneet viimeisten kolmen vuoden aikana, ja jos trendi jatkuu samanlaisena, kyselyt lisääntyvät tänäkin vuonna, Tutti uskoo.

Neuvontapalvelun tarjoavat palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava.

Kesäduunari-info toimii puhelimitse numerossa 0800 179 279, sähköisen lomakkeen kautta osoitteessa www.kesaduunari.fi., Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/kesaduunari. Puhelinpalvelu on avoinna 24. elokuuta asti maanantaista perjantaihin klo 9–15. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

toimitus