TUUMITTUA: Valtuutetut hommiin

Työministeri Lauri Ihalainen kysyi keskiviikkona demarivaltuutetuilta, onko Vihdissä nuorten työpajoja. Nyt tiedoksenne: ei ole vaikka tarvitsijoita olisi.

Ministeri vastuutti Vihdin kuntaa huolehtimaan nuorten yhteiskuntavastuusta. Siihen demarivaltuutettu Pohjola kiirehti kertomaan, että he ottavat asian hoitaakseen ja tekevät heti valtuustoaloitteen.

Seis! Ennen ensimmäistäkään aloitetta selvittäkää, miten asiat ovat tähänastisella politiikallanne. Valtuustokysymystä älkää tehkö, se olisi nyt populistinen ajanhukka, joka ei tuottaisi mitään uutta.

Vihdissä on viime kuun lopussa ollut 87 alle 25-vuotiasta työtöntä, mutta luku ei kerro lähellekään koko totuutta. Meillä on yli sata peruskoulupohjaista alle 18-vuotiasta nuorta, joilla ei ole opiskelu-, harjoittelu-, eikä työpaikkaa ja tässä vasta alle 18-vuotiaat. Ammatilliset opintonsa on tänä syksynä pelkästään Nummelassa keskeyttänyt lähes sata nuorta.

Etsivän nuorisotyön Vimma-hanke tarvitsee ainakin yhden työntekijän lisää. Vihti tarvitsee kymppiluokan. Tänne tarvitaan kipeästi työpajatoimintaa. Nuorisoaseman toiminta pitää palauttaa entiselleen oikeasti matalan kynnyksen ajanvarauksettomaksi paikaksi. Nuorten tukipalvelujen siirtämistä kauas tarvitsijoiden luota on vakavasti harkittava uudelleen.

Vimma-hanke tekee hyvää työtä. Hankkeen työntekijät kulkevat sananmukaisesti nuorten rinnalla käännellen kiviä ja kantoja heidän hyväkseen. Esimerkiksi työharjoittelupaikat ovat Vihdissä kiven alla.

Aivan ensalkuun herrat ja rouvat politiikassa voisivat tehdä suoran hyvän työn: soittakaa veliverkostonne läpi ja puhukaa oikeasti näiden nuorten puolesta, jotta heille saadaan mahdollisuus työharjoitteluun tai työkokeiluun. Sovitut työharjoittelupaikkojen yhteystiedot voitte ilmoittaa Vimma-hankkeen työntekijä Iirs Nurmolle 050-3024428.

Kysyn syksyllä jokaiselta valtuutetuita, montas saitte.

Käyttäjän maria.aittoniemi@media.fi kuva
Maria Aittoniemi