Janopäiväkeräys: Puhdasta vettä lapselle

UNICEFin Jano-viikot kutsuu lahjoittamaan puhdasta vettä lapsille. Vapaaehtoisten lipaskeräykset ovat nyt lopuillaan. Keräyksen tuotto menee UNICEFin hätäapuun, jolla turvataan lasten puhtaan veden saanti katastrofeissa.

Keräykset on järjestetty, sillä yli 780 miljoonalta ihmiseltä puuttuu puhdas juomavesi, ja 3 000 alle viisivuotiasta lasta kuolee joka päivä likaisen veden aiheuttamiin tauteihin – ripuli on edelleen maailman toiseksi yleisin alle viisivuotiaiden lasten kuolinsyy.

 Jano-viikkojen keräykseen voi osallistua 13.5. saakka laskun maksun yhteydessä keräyksessä mukana olevissa ravintoloissa, lahjoittamalla vapaaehtoisten keräyslippaisiin tai verkossa www.unicef.fi. Kymmenen euron lahjoituksen voi tehdä myös puhelimella lähettämällä viestin UNICEF numeroon 16499.

Jano järjestetään UNICEFin vapaaehtoisten lipaskeräyksenä jo 15. kertaa, ja ravintolakeräyksenä neljättä kertaa. Suomalaiset lapset vetoavat meihin, jotta kehitysmaidenkin lapsilla olisi puhdasta, hyvää vettä.

Vihdin toimintaryhmän vapaaehtoiset järjestävät lipaskeräyksiä sekä Vihdissä että Lohjalla. Nummelan Prismassa ja Citymarketissa keräys järjestetään nyt perjantaina ja lauantaina. Vihdin kirkonkylässä kerättiin S-marketissa ja K-supermarketissa torstaina.

Viime vuonna Vihdin osuus lipaskeräyksissä oli yli 2 200 euroa.

Lisätietoja toiminnasta [email protected]

toimitus