Legendaarinen Keijon kerho koolla enää kaksi kertaa

Pian historiaa. - Ei tässä itku auta vaikka kerho pian loppuukin, Keijo Purje nauraa Keijon kerhon varastotilassa.

Vuodesta 1953 lähtien keskeytyksettä kokoontunut Keijon kerho kirkonkylässä jää historiaan keskiviikkona 8.5. Syitä Vihdin pitkäaikaisimman kerhoperinteen katkeamiselle on useita.

– Tämä Vihdin yhteiskoulun vieressä oleva elementtirakennus puretaan, kerhon jatkaminen yhteiskoulun kellaritiloissa olisi aika haasteellista kulunvalvontajärjestelmien takia, itselläni yrittäjyys vaatii aikaisempaa enemmän aikaa, Vihdin Teatterin taustatyöt vievät aikaa ja kiva olisi olla enemmän lastenlasten kanssa, kerhoa pitkään vetänyt Keijo Purje listaa.

Hän on haikea – mutta samalla hyvin tyytyväinen saatuaan pitkään jatkaa Keijo Luodon aloittamaa kerhoa.

– Se on siis loppu ny, Purje tiivisti valmistautuessaan keskiviikkoiltana Keijon kerhon historian kolmanneksi viimeiseen iltaan.

Keijo Luodon käynnistämä ja 90-luvun alkupuolelta lähtien Keijon Purjeen jatkama kerho on kautta vuosikymmenten ollut hyvin suosittu. Keskimääräinen poikamäärä Keijon kerhossa on ollut pitkään noin 20.

Tallessa on suuri määrä kerhohistoriaa, sillä osallistujat on aina kirjattu vihkoon. Niitä on paljon.

Keijo Purje itse aloitti Keijon kerhossa käymisen ensimmäisen virallisen merkinnän mukaan vuonna 1967, joten hänellä on kerhoilusta kokemuksia 45 vuoden ajalta. Keijo Luoto aloitti kerhon vuonna 1953 liikuntapainotteisena kerhona palopojille.

Kuuluisaksi kerho tuli vuosikymmenten saatossa muun muassa siksi, että Keijo Luoto aloitti 60-luvun alussa valtaisan urakan pienoisrautatien rakentamiseksi silloisessa kokoontumistilassa seurakunnan entisessä navetassa.

Nyt tämä arvokas pienoisrautatie on saatu varastoon asianmukaisesti kirkonkylän paloasemalle.

Keijon kerho kokoontui 60-luvulta lähtien Kuortilan pappilan entisessä navetassa, jossa myös seurakunnalla oli lapsikerhoja. Sittemmin tämä vuosia sitten uudisrakennusten tieltä purettu navetta oli myös kirkonkylän bänditallina.

Pikku-Pappilan navetasta Keijon kerho muutti Säästöpankkitalon alakertaan entisiin poliisiaseman tiloihin. Vihdin Yhteiskoulun vieressä olevaan pian purettavaan elementtirakennukseen kerho siirtyi muutama vuosi sitten.

Keijo Purje silmäilee kerhon varastotilaa, jossa kohtaavat kerhon historia ja nykypäivä.

– Viime muutossa lähti paljon tavaraa pois, mutta onhan tätä vieläkin. Muutaman laatikoston taidan säästää, mutta kyllä täällä on muun muassa hyllyjä tarjolla jos joku tällaisia tarvitsee, Purje kertoo.

Varastossa on runsaahkosti kesken jääneitä töitä.

– Nyt olisi siis vielä kahtena keskiviikkoiltana mahdollisuus hakea niitä pois. Tässä esimerkiksi on aluillaan puinen laivan pienoismalli ja tuolla kaapin päällä on polttomoottorilla varustettu kauko-ohjattava lentokone, Keijo Purje esittelee. Balsarimaakin on runsaasti.

Hyllyjen päällä on kauan sitten tehtyjä liidokkien runkoja ja siipiä. Balsarimojen, silkkipaperin ja lakan kanssa on niiden äärellä aherrettu todella pitkään...

Keijo Purje on sähköalan yrittäjä, joka ennen yrittäjäksi ryhtymistään työskenteli yli 20 vuotta Honeywellillä.

Purje osti Vihdin Sähkö -nimen pian sen vapauduttua. Yrittäjänä hän aloitti joulukuussa 2010 ja on ollut yllättynyt monin tavoin myönteisesti.

– Vihdissä on todella monta yhden miehen yritystä, niinkuin tämä minun Vihdin Sähkökin.

– Töitä piisaa. Teen kaikkia kiinteistöihin liittyviä töitä ja muun muassa säätöautomatiikan töitä. Pienimmät hommat ovat olleet pistorasian korjauksia ja suurimmat omakotitalojen sähköurakoita, Keijo Purje kertoo järjestellessään kerhotilaa viimeisiin Keijon kerhon kokoontumisiin.

Vesa Valtonen