PÄÄKIRJOITUS: Pellolle vai harjulle?

Uusia omakotitontteja on kaavoitettu kohtalaiseen tahtiin. Perhosniityn alue laajentaa Nummelaan Lankilan suuntaan ja Hiidenrannassa on kaavahankkeita vireillä lännen suuntaan.

Kirkonkylä laajenee etelään ja Otalammella on vireillä suuri kaavahanke tonttitarjonnan varmistamiseksi. Muun muassa harjualueesta ja järvistä tunnettu Vihti on kuitenkin paikoitellen hyvin haasteellista rakentajille.

Maarakentajat, putkirakentajat ja talorakentajat ovat olleet välillä melkein sormi suussa kun vettä olisi johdettava pois alueelta. Ongelmat ovat kuitenkin pieniä Pohjanmaan tulviin verrattuna.

Taloja rakennetaan alueille, joissa vesi seisoo keväällä hyvin pitkään – kuten nyt Huhtatien varrelle Nummelaan.

Kosteudesta huolimatta Pajuniityn alueesta on rakentumassa monimuotoinen cityalue – jos sellaisesta tykkää: kerrostaloja, rivitaloja, omakotitaloja, tsasouna ja perusturvan palvelukeskus. Hypermarketitkin ovat kipaisumatkan päässä.

Elokuun kolmantena päivän on 55 vuotta siitä kun Jussi Arvola suositteli Vihdin kunnalle, että Nummelasta tehtäisiin Vihdin taloudellinen pääkeskus.

Arvolan laatima Vihdin teollisten elinkeinojen edistämistutkimus julkistettiin virallisesti vuonna 1960. Nummelassa oli silloin tuhatkunta asukasta ja nyt pitkälti yli kymmenen kertaa enemmän.

Ensimmäiset teollisuuslaitokset rakennettiin Nummelan lähes äärimmäisille reunoille, nykyisen Vihdintien ja Ojakkalantien kiertoliittymän tuntumaan.

Syrjäinen harjunrinne oli silloin ajateltuna soveliainta teollisuusrakentamiseen.

Kaavoitettua harjumaata asuntorakentamiseen ei Vihdissä ole – tällä hetkellä. Sekin aika koittaa vielä aivan varmasti.

Muutoinhan Vihdin kunta olisi turhaan hankkinut koko laajan lentokenttäalueen omistukseensa?

Harjun rinteelle mahtuisi kymmeniä omakotitaloja ja rivitaloja ilman että kesäaikainen lentotoiminta siitä häiriintyisi. Se vaan ei taida sopia heille, joiden takapihalta pääsee suoraan Nummelanharjulle?

[email protected]

toimitus