Lautakunta esittää Haimoon koulua rakennettavan kokonaan uusiksi

Haimoon koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma käsiteltiin tiistaina kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokouksessa. Hankkeen esittelyä olivat alkuun seuraamassa myös teknisen lautakunnan ja investointityöryhmän jäsenet.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Haimoon koulun ja päiväkodin suunnittelua jatketaan hankesuunnitelma siten, että se toteutetaan kokonaan uudisrakennuksena. Lautakunnan päätökseen lisättiin, että selvitetään myös tilaelementtivaihtoehto rakennusratkaisuna.

Lautakunnalla oli valittavanaan kaksi vaihtoehtoa, joista toisen mukaisesti vanha, yli 105-vuotias rakennus olisi peruskorjattu. Lisäksi toinen vaihtoehto olisi sisältänyt 1990-luvulta olevan siirrettävän elementtirakennuksen peruskorjaamisen.

Vihdin kunnanvaltuusto on marraskuussa talousarviokäsittelyn yhteydessä yksimielisesti päättänyt, että Haimoon koulu ja päiväkoti rakennetaan siten, että hanke täyttää koulutiloiltaan nykyajan vaatimukset vuonna 2014. Lisäksi hankesuunnitelmassa on hyödynnettävä vanhat käyttökelpoiset koulutilat.

Haimoon koulutilojen tarve mitoitetaan kuuden perusopetusryhmän ja päiväkotitilojen tarve mitoitetaan kahden päiväkotiryhmän pohjalta, ja rakennetaan nykyisen koulualueen vieressä olevalle maa-alueelle.

Koulussa on oppilaspaikkoja noin 140 oppilaalle, päivähoitopaikkoja noin 40 lapselle. Henkilökuntaa koulussa noin kymmenen ja päiväkodissa kahdeksan. Ruoka - ja siivouspalvelun henkilöstömäärä on kolme.

Hankkeen verottomiksi kustannuksiksi on arvioitu yhteensä 6,7 miljoonaa, ilman liikuntasalia ja teknisen työn tiloja 5 miljoonaa euroa. Jos optiona olevaa liikuntasalia ja teknisen työn tiloja ei rakennettaisi, oppilaat kuljetettaisiin linja-autoilla 12 kilometrin päähän Härkälän kouluun näiden oppituntien ajaksi. Kustannuksiksi oppilaiden kuljettamiseen kahdesti viikossa Härkälään on arvoitu 650 euroa kerta.

Haimoon koulussa ei ole kahdeksaan vuoteen ollut sisäliikuntatiloja. Koulu toimii tällä hetkellä neljässä eri rakennuksessa, joista yksi on parakki.

Seuraavaksi hankesuunnitelmaa käsittelee Vihdin kunnanhallitus. Lopullisesti se hyväksytään kesäkuussa kunnanvaltuuston kokouksessa.

toimitus