Letkassa lähes 30 nuorta mopoilijaa

Mukavaa letkassa ajoa; lähes 30 nuorta muodosti pitkähkön jonon Vihdin Pyölintielle. Letkan kärjessä ajoi Jyrki Könni ja perässä Juuso Sandelin sekä 4Servicen huoltoauto.

Ihan kiva. Mopomiittiin osallistuneet Emmi Liljeström (vas), Oskari Hannukainen, Kaj Juslin ja Julia (selin) olisivat toivoneet reitin olleen paljon pidemmän.

Letut mahaan ja matkaan. Yöjalka tarjosi nuorille muurinpohjalettuja ennen Mopomiitin matkaan lähtöä. Paistajamestareina toimivat mm. Elina ja Kirsi.

Letut mahaan ja matkaan. Yöjalka tarjosi nuorille muurinpohjalettuja ennen Mopomiitin matkaan lähtöä. Paistajamestareina toimivat mm. Elina ja Kirsi.

Monenlaista menijää. Nummelan ensimmäisessä Mopomiitti -tapahtumassa oli mukana lähes 30 mopoksi nimettävää kulkuneuvoa.

Yöjalka ry järjesti Nummelan ensimmäisen mopomiitin viime perjantaina. Huonohkosta säästä huolimatta mukana oli lähes 30 mopoilevaa nuorta. Tapahtuma onnistui niin hyvin ja nuortenkin toivomuksesta seuraava mopomiitti järjestetään kesän lopulla.

– Mopoilu on joka keväinen puheenaihe ja siksi ajankohtainen. Katujaoksen toiminta on elänyt hiljaiseloa jo muutaman vuoden, koska nuorisoa ei kylillä ole liikkunut eikä partiointi ole ollut viikonloppuisin tarpeellista. Miitissä yöjalkalaisilla oli mahdollisuus tavata nuorisoa, sanoi Yöjalan järjestösihteeri Riikka Pilvi.

Nummelan nuorisokeskuksen pihalle oli hieman sateisena ja koleana perjantaina iltana kokoontunut lähes 50 nuorta mopoilijaa. Mukana skoottereiden ja perinteisten mopojen lisäksi mönkijä ja mopoautoja, tyttöjä ja poikia.

– Yöjalka Mopomiitti I onnistui hyvin, vaikka ilma ei ollut paras mahdollinen ja illalla oli myös tärkeä lätkämatsi. Lähtöpaikalla oli porukkaa viitisenkymmentä ja letkaan lähti lähes 30 mopoilijaa. Olimme varsin tyytyväisiä näinkin suureen osallistujamäärään, myhäili Pilvi.

Tapahtuman ”markkinoinnista” vastasivat pitkälti nuoret itse. He suunnittelivat julisteen sekä tiedottivat asiasta sosiaalisessa mediassa. Yöjalan ja nuorten lisäksi Mopomiitin järjestelyissä olivat mukana myös moponuorille tutut yrittäjät 4Service ja Sellkami Center.

– Kiva, että Yöjalka järjesti tällaisen jutun. Tämä lisää yhteishenkeä ja tarjoaa järkevää tekemistä, valisti Emmi Liljeström.

Vaikka mopomiitti sujui hienosti ja nuoretkin pitivät sitä hyvänä, jäi seuraavaan kertaan paljon parannettavaa. Emmi, samoin kuin muutkin nuoret olisivat toivoneet paljon pidempää ajettavaa reittiä sekä välietappeja.

– Kiihdytys- ja kikkailusuora pitää ainakin olla, jos nuoria halutaan mukaan. Reittikin pitää olla paljon pidempi, muistuttaa mönkijän kanssa miittiin osallistunut Kaj Juslin.

Myös Pilvi myöntää, että kehitettävää seuraaviin miitteihin vielä jäi.

– Seuraavan miitin suunnitteluun toivotaan enemmän nuoria mukaan, jotta siitä saadaan osallistujien näköinen tapahtuma. Mm reittivalinnassa olisi tarvittu enemmän mopoilijoiden asiantuntemusta. Tykkäämällä facebookissa Yöjalkaa saa tietoa seuraavista tapahtumista. Toki aikuisiakin saa järjestelyihin osallistua, sillä lisäkäsille ja -päille on aina käyttöä, muistuttaa Pilvi.

Nuoret toivovat ja yöjalkalaiset uskovat, että Mopomiitti saa jatkoa vielä tänä vuonna.

– Seuraavaa miittiä suunnitellaan jo ja se järjestetään elokuussa 24. päivänä. Kesäkuussa Yöjalan toimistolla saattaa olla MopoKahva, jos vapaaehtoisia kahvilan pitäjiä löytyy, arvioi Pilvi.

toimitus