TUUMITTUA 27.5:Ammottava auringonpaiste

Ammottava tyhjyys aukeaa edessäni. Monena kesänä olen odottanut jotakin ”suurta” elokuvatapausta. Rakastamani kirjan filmatisointia, todellisuuspakoa toisiin maailmoihin, täysillä mukaan imaisevaa hömppää.

En tänä kesänä.

J.R.R. Tolkienin taruihin lukeutuva Hobitti tulee ensi-iltaan vasta joulukuussa. Twilightin saaga päättyy marraskuussa. Harry Potterin edesottamuksista ei ole toistaiseksi lisää kerrottavaa. Humiseva harju nähtiin jo.

Ei ole mitään odotettavaa. Vai olisiko sittenkin?

Ystäväni arvioivat, että kesäleffoiksi hyviä ovat trillerit ja fantasia. Yhden mielestä helteille sopii joku kevyt ja hauska. Myös reilusti aivoton action käy kesään.

Actionia ja fantasiaa saisi kesällä elokuvasta Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Twilight-tähti Kristen Stewartin puolestaan näkee kesällä fantasiassa Lumikkina.

Emily Blunt tähdittää pariakin komediaa: Viiden vuoden kihlausta ja Rakkaudesta, elokuvista ja kaloista -leffaa.

Ja suunnilleen koko kirjon tarjoilee The Amazing Spider-Man – jonka pääosassa on joku onneton Andrew Garfield. Ainoa hämähäkkimies minulle on Tobey Maguire, joten joudun ehkä boigotoimaan leffaa. Tai sitten pitäisi verrata sitä aiempiin.

Ehkä tässä onkin siis jotain mitä odottaa. Pääasia, että on joku kiinnekohta eikä kesä aukea rannattomana auringonpaisteena. Pahimmillaan rannattomuus saa minut värkkäämään hirmuisen listan tehtävää ja koettavaa ja ahdistumaan sitten, kun ”kaikki” on tekemättä.

Helteellä onkin hyvä käydä leffassa tuulettumassa. ”Aurinko ei porota eikä hyttysetkään kiusaa”, ystäväni muistuttaa.

Käyttäjän Maija-Liisa Nyman kuva
Maija-Liisa Nyman