Kulttuuri

Heidi Selin luo nyt nimeä Suomessa

Nummelasta maailmalle. Heidi Selin on palannut vuosien jälkeen takaisin Suomeen ja jatkaa sitä, mitä rakastaa - suunnittelua.

Alunperin Nummelasta kotoisin oleva Heidi Selin on nähnyt ja kiertänyt maailmaa. Nyt Selin on palannut takaisin Suomeen ja asuu pienen tyttärensä kanssa Espoossa. Kotikunta Vihtikin on tullut jälleen tutuksi.

Heidi Selinin suunnittelemia koruja voi nimittäin ostaa Vihti Sopista ensi viikonlopusta lähtien.

Alunperin maskeerajana uraa luonut Selin on asunut nyt kaksi vuotta Suomessa. Ennen sitä asuinmaana oli Yhdysvallat ja asuinkaupunki enkeleiden kaupunki, Los Angeles. Se on myös paikka, jossa Selin loi uraansa muotisuunnittelijana.

– Kävin kerran kaverini kanssa turistina Universal Studioilla. Näin kierroksen aikana valtavat maskeerausteltat ja totesin kaverilleni, että tänne minun täytyy päästä, Selin muistelee.

Unelman toteutumiseen kului aikaa vain muutama vuosi. Pian Selin oli itse vilkuttelemassa iloisesti turisteille näkymän toiselta puolelta.

Selinin työnä ei ollut kuitenkaan enää maskeeraus vaan stailaus.

– Yhdysvalloissa on vaikea lähteä luomaan uraa maskeeraajana. Siihen tarvitaan kaikenlaisia lupia, Selin selittää.

Työskennellessään Suomessa maskeeraajana Selin tutustui myös stailauksen maailmaan ja se vei naisen mennessään.

– Tuotantoja tehtiin Suomessa niin pienellä budjetilla, että yksi ihminen teki useampaa työtä. Sitä kautta pääsin kokeilemaan stailaamista.

Kaiken kaikkiaan yhdentoista Yhdysvalloissa viettämänsä vuoden aikana Heidi Selin innostui stailauksen kautta myös varsinaisesta muotisuunnittelusta. Ensimmäisen kerran hän sai tuotteitaan esille Eminemin avulla.

– Entinen mieheni oli mukana Eminemin musiikkivideossa. Hän löi siinä Eminemiä, Selin nauraa ja jatkaa: – Tein miehelleni paidan musiikkivideota varten. Ihmiset näkivät sen ja alkoivat kysellä lisää.

Myöhemmin Selinin suunnittelemia vaatteita on nähty muun muassa Jessica Alban, Paris Hiltonin ja Mariah Careyn päällä.

Nyt Selin on tehnyt uuden aluevaltauksen: Vaatteet ovat jääneet ainakin toistaiseksi historiaan ja nuoren naisen päivät kuluvat korujen suunnittelemiseen ja tekemiseen.

– Olen nyt vuoden päivät tehnyt Rockin’ Energy -koruja, Selin kertoo ja selventää: – Olen nukkunut kristallien kanssa jo vaikka kuinka monta vuotta. Yhtäkkiä tajusin, että voisin suunnitella niistä koruja.

Selinin tavoitteena onkin tuoda tietoa kristallien ja jalokivien parantavista ominaisuuksista suomalaisille säikäyttämättä ketään.

– Suomessa monet suhtautuvat tällaisiin asioihin hyvin epäluuloisesti. Yhdysvalloissa kristallien ja jalokivien parantavista voimista puhutaan aivan arkisissa keskusteluissa.

Toinen Selinin tämänhetkinen tuoteperhe on Karma-korut, joiden lähtökohtana on kierrätys.

– Korvakorujen lukko-osia lukuunottamatta kaikki materiaali on kierrätysmateriaalia, Selin esittelee ja jatkaa naurahtaen: – Mutta olen laittanut tuotteisiin myös Yhdysvalloista mukanani tuomia Swarovskin kiviä, joita ei kierrätettynä saa.

Heidi Selin Vihti Sopissa lauantaina 25. elokuuta. Lisätietoja: www.rockinenergy.fi, selinclothing.com/karma.html

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat