Paikalliset

Ojalasta Meriläisen seuraaja Vipattarien pelinjohtajana

Riehakkaitakin tunnelmia koettiin kesällä. Tässä Toni Ojala osallistuu Mari Sallisen kunnarin juhlintaan.

Vihdin Pallon naisten superpesisjoukkue vaihtaa pelinjohtajaa. Markus Meriläinen luovuttaa laikat päättyneen kauden kakkospelinjohtajalle Toni Ojalalle. Ojala on tehnyt Vipattaret Oy:n kanssa mallia 1+1 vuotta olevan sopimuksen, joka sisältää pelinjohdon lisäksi myös valmennusvastuun.

Meriläinen koki, että hänellä ei juuri nyt ole uutta annettavaa joukkueelle ja halusi sivuun pelinjohtotehtävistä. Hän jatkaa ainakin toistaiseksi Vipattarien markkinointitehtävissä.

Ojalan ja Meriläisen viime vuodenvaihteesta alkanut yhteistyö jatkuu myös siten, että Meriläinen toimii Ojalan ja Vipattarien hallituksen tukena ensi kauden joukkueen kokoamisessa.

– Uskon vahvasti Tonin mahdollisuuksiin luotsata superpesisjoukkuetta kunnialla. Hänellä on kokemusta ja näkemystä riittämiin, sanoo Meriläinen.

– Aatun kanssa yhteistyö sujui erittäin hyvin. Myös pelinjohtovastuun vaihto sujui yhteisymmärryksessä ja jatkamme yhteydenpitoa edelleen, vakuuttaa Ojala.

Vipattarien pelaajaneuvottelut ovat täydessä vauhdissa. Petra Saikku (o.s. Simolin) hoitaa hallituksessa pelaajakoordinaattorin tehtävää. Petra oli 2011 pelinjohtajana, kun Vihti nousi takaisin superpesikseen. Meriläinen oli silloin loppukaudella hänen kakkosenaan.

Petra sanoi tiistaina, että pelaajaneuvottelut ovat juuri nyt kriittisessä vaiheessa. - Ehkä ensi viikon aikana saamme asiat siihen malliin, että voimme julkistaa myös pelaajasopimuksia.

Omaa pelaajataustaa Tonilla on superista Alajärven joukkueessa parin kauden verran 90-luvun lopulta. Vihtiin hän tutustui ensi kerran pelatessaan ViPassa suomensarjaa 2001. Hänellä on pelikokemusta myös ykköspesiksestä.

Puolustusvoimien upseerille Toni Ojalalle kausi 2013 oli ensimmäinen superpesistason pelinjohtotehtävissä. Pelinjohtohommia hän on kuitenkin tehnyt Hämeenlinnan Paukussa vuodesta 1998 alkaen.

– Poikajoukkueita vedin vuoteen 2008 saakka ja sen jälkeen naisten joukkuetta suomensarjassa ja ykköspesiksessä. Paras saavutus Paukun poikien kanssa on B-poikien viides sija SM-sarjassa, Ojala kertoo.

Ojala on pesäpallomies joka solullaan. Sen näki myös Vihdin yleisö menneellä kaudella. Kenellekään ei varmaan jäänyt epäselväksi, etteikö hän elänyt täysillä mukana pelissä jokaisen hetken.

– Olen kotoisin Pohjanmaalta. Se selittää kaiken. Jos siellä ei hiihdä, paini tai pelaa pesistä, jotain on vialla. Nuorena harrastin noita kaikkia lajeja kilpatasolla. Pesis tuli mukaan noin 15-vuotiaana, mutta aktiivina aloin pelata vasta parikymppisenä, Ojala muistelee.

Päättyneestä kaudesta kertyi monenlaisia kokemuksia. - Kausi oli varsinaista vuoristorataa. Välillä pelattiin erittäin hyvin, välillä taas huonosti.

– Nyt eletään ratkaisevia hetkiä ensi kautta ajatellen. Haluan antaa myös oman panokseni siihen, että saisimme jalkeille kilpailukykyisen joukkueen. Olen joukkueen suhteen toiveikas. Uskon myös vahvasti siihen, että kesällä töihin astunut uusi hallitus hoitaa tausta-asiat hyvin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat