Ruoka

Bloggarin tytär: Pitääkö ruoka aina kuvata ennen kuin sen saa syödä?

Jenni Häyrisen esimerkin innoittamana myös yhdeksänvuotias kummitytär Wilma innostui kokkaamisesta ja bloggaamisesta.

Heli Koivuniemi

– En edes uskaltanut sanoa haaveitani ääneen, ne tuntuivat niin isoilta. Pienin askelin suuntasin kohti työtäni: valokuvaamista ja ruokaa, mikä on intohimoni, Suomen suosituimpiin lukeutuvan Liemessä-blogin kirjoittaja Jenni Häyrinen kertoo.

Työpäivän päätyttyäkin Häyrisen tapaa hellan ja keittiönpöydän äärestä vispilä, kaulin ja kamera kädessään.

– Arkikokkailu ei ole minulle rasite. Päinvastoin, sillä rentoudun kokatessani, lähes joka ilta työpäivän jälkeen kotonaan ruokaa valmistava nainen kuvailee.

Arjen kiire helpotti, kun otin lapsen mukaan keittiöön.”

Eineksiä Häyrisen perheessä ei ole syöty vuosiin. Valmistamansa arkiruuat hän arvioi suhteellisen helpoksi ja kohtuullisen nopeaksi.

– Aikaa voi mennä ylikin puoli tuntia, mutta siihen en edes pyri, että saisin ruuan valmiiksi kymmenessä minuutissa.

Nälkäinen lapsikaan ei ole ongelma, kun hiukan organisoi.

Jos kolmevuotiaalla Idalla on kova nälkä, Häyrinen antaa tyttärelleen välipalan, jotta koko perhe saa nauttia yhteisen aterian.

Toisinaan hän lämmittää tyttärelleen edellispäivän tähteistä nopeamman aterian.

Kolmas keino, jota Häyrinen on harrastanut, on lapsen osallistaminen ruuanlaittoon.

– Ida oli jo vuoden vanhana perheen tillivastaava.

 Ida oli jo vuoden vanhana perheen tillivastaava.”

Bloggariperheessä ruuat, ainakin äidin, ehtivät usein jäähtyä ennen kuin ne syödään. Äidin touhut ovat tarttuneet tyttäreen ja kummityttöön.

– Ida kuvittelee varmaan, että ruoka on tapana kuvata aina. Kerran tarjosin hänelle työssä ruuan ja kun lämmitin omaani, hän otti esiin kännykkäkamerani ja kuvasi ruuan ennen kuin alkoi syömään, Häyrinen naurahtaa.

Häyrisen esimerkin innoittamana myös yhdeksänvuotias kummitytär Wilma innostui kokkaamisesta ja bloggaamisesta.

– Wilmasta tehtiin jo Iltalehteen parin aukeaman juttukin, ylpeä kummitäti kehaisee ja sanoo, että Junior MasterChef -sarja lisäsi muidenkin nuorten kokki-intoilua entisestään.

Kodinomaisuus ja perusruoka pysyvät kiinnostavina.”

Häyrinen nosti blogissaan vuoden 2013 trendeiksi muun muassa kasvikset, roskakalat, lastenruuat ja skandinavian.

– Kodinomaisuus ja perusruoka pysyvät kiinnostavina. Molekyyligastronomian huippu on mielestäni saavutettu.

Häyrinen arvioi, että kotikokkien kiinnostus kasviksiin ei perustu enää ideologiaan.

– Valinta ei ole eettinen, vaan kasvikset ovat nousseet haluttaviksi raaka-aineiksi, eivätkä ne ole enää mikään kakkosvaihtoehto.

Hän uskoo, että roskakaloja käytetään keittiöissä yhä vain enemmän.

Pienen lapsen äiti näkee, että ravintoloissa lapsille tarjoillaan jatkossa perinteisten nauravien nakkien ja ranskalaisten sijaan aikuisten ruokia pienempinä annoksina tai niistä valmistettuja muunnelmia.

www.liemessa.fi

www.wilmanherkku.blogspot.fi

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat