Paikalliset

Kirpparituristeja käy bussilasteittain Katin Sisustusnavetassa

Tyytyväinen yrittäjä. Kati Helanto-Väätänen starttasi sisustusnavetan toiminnan Lankilassa puolisentoista vuotta sitten.

Vesa Valtonen

Vihtiin on syntynyt uudenlainen turismin muoto, sillä kirpputorituristit ovat alkaneet vierailla erityisesti Katin sisustusnavetassa Lankilassa.

– Kirppisturisteja on käynyt muun muassa Jyväskylästä, Kati Helanto-Väätänen iloitsee.

Lauantaiaamuna hän vastaanotti bussilastillisen kirpputoreilla matkaavia sipoolaisia.

– On oikein hauska idea, että liikenneyrittäjä järjestää tällaisia matkoja matkustajille. Bussiinhan mahtuu isompaakin tavaraa mikäli sellainen mukaan lähtee!

Oheisohjelmaakin oli lauantaina tarjolla, sillä Kati Helanto-Väätänen oli kutsunut paikalle seppä Simo Oksan Vuorenpeikonpajalta takomaan sisustusnavetan pihalle.

Nurkissa paukkui lauantaiaamuna tiukka pakkanen kun Simo Oksa viritteli koskia ahjoonsa ja aloitti takomisen. Ensimmäiseksi hän heti perinteisiä nauloja.

Kauppa kävi mukavaan tahtiin, sillä kirpputorituristeilla oli puolisentoista tuntia aikaa tutustua ja tehdä hankintoja ennen siirtymistä seuraavalle kirppikselle.

Puolisentoista vuotta sisustusnavettaansa pyörittänyt Kati Helanto-Väätänen oli tyytyväinen järjestellessään tiloja lauantaiaamuna ennen ensimmäisten asiakkaiden saapumista.

– Kaikenlasta mielenkiintoista tänne on jatkuvasti tarjolla myytäväksi, esimerkiksi vuosikymmenten aikana kerätty peräti 2 000 munakupin kokoelma, Helanto-Väätänen kertoi.

Hän kertoo saaneensa suuret määrät myönteistä palautetta sisustusnavetan toiminnasta.

– Tavaroitaan tänne myyntiin tuovien kanssa hintatasosta keskusteltaessa tähdennän aina, että tämä on kirpputori, yrittäjä toteaa.

– Asiakkaat hinnoittelevat itse myytävät tuotteet, ja neuvon heitä että kyseessä on kierrätystä, missä aarre on jo tuottanut ilon omistajalle ja lähtee kiertoon uutta iloa luomaan seuraavalle.

– Mieti mitä itse maksaisit käytetystä esineestäsi, vinkkaan.

Moni sisustusaarteistaan eroon halunnut on löytänyt Katin sisustusnavetan.

– Pidämme huolta aarteista, kiillotamme esineet ja esittelemme ne kauniisti ja arvokkaasti. Kokoamme säännöllisesti myös muun muassa kattauksia ja sisustusryhmiä, jolloin esineiden käyttö ja kauneus tulevat parhaiten esille.

Uusia tuotteita esitellään muun muassa sisutusnavetan Facebook-sivuilla.

Katin sisustusnavettaan kerääntyy sisustuksesta, kierrätyksestä, kädentaidoista ja tunnelmasta kiinnostuneita asiakkaita niin arkisin kuin viikonloppuisinkin.

Katin sisustusnavetassa pilttuut on uusittu myyntipisteiksi, joihin voi tuoda sisustukseen liittyviä tavaroita; astioita, antiikkia, huonekaluja, taidetta, talonpoikaisesineitä ja käsitöitä.

Kati Helanto-Väätänen odottelee jo kevättä, jolloin jälleen alkaa viljelypalstojen vuokraaminen.

– Viljelypalstalla kasvatat itse pöytäsi antimet ja saat hyötyliikuntaa, rentoutumista ja onnistumisen iloa!

Katin sisustusnavetta, Lankilantie 78, Nummela. Avoinna ti-pe klo 10-18, la-su klo 11-15, ma suljettu. [email protected], puh. 0400-212 588.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat