Paikalliset

Vihdin seurakuntaan perustettiin kamarikuoro

”Herr,unser Herrscher”. Uuden kamarikuoron toisissa harjoituksissa 1.10. keskityttiin Johannes-passion alkukuoron kiemuroihin.

Vihdin seurakuntaan on perustettu uusi kuoro. Kamarikuoro-kokoonpanon tavoitteena on esittää monipuolisesti erityylistä kuoromusiikkia – pääpaino on kirkollisessa kuoromusiikissa. Ensimmäinen suuri haaste on esittää palmusunnuntaina J.S.Bachin mestariteos Johannes-passio.

Kuoron on jo ehtinyt pitää muutamat harjoitukset keskiviikkoiltaisin Nummelan seurakuntakeskuksessa.

Syyskaudella keskitytään kuoron kokoamiseen ja tavoitteena on saavuttaa eri kuoroäänten välille hyvä tasapaino. Tähän mennessä kuoroon on valittu seitsemäntoista laulajaa.

Nyt kuoro etsii ensisijaisesti mieslaulajia, myös ympäristökunnista. Lisää naislaulajia otetaan kuoroon sen jälkeen, kun miesääniin on saatu riittävästi laulajia.

Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 18.30–20.30 Nummelan seurakuntakeskuksessa. Kuoroon hakeutuvalta odotetaan hyvää sävelkorvaa ja nuotinlukutaito on eduksi. Musiikillisten taitojen, kuten äänenkäytön hallintaan kuoro tarjoaa hyvän oppimisympäristön.

Kuoron johtajina ovat Vihdin A-kanttori Kaisa-Leena Harjunmaa-Hannikainen yhdessä miehensä Jorma Hannikaisen kanssa. Molemmilla johtajilla on paljon aikaisempaa kokemusta kuoronjohtajina.

Kaisa-Leena Harjunmaa-Hannikainen on toiminut pitkään Espoossa Tapiolan seurakunnan A-kanttorina ja seurakunnan kamarikuoron johtajana ja nyt tämän vuoden alusta lähtien Vihdin seurakunnan kanttorina.

Jorma Hannikaisen monipuoliseen kuoronjohtajakokemukseen sisältyy useiden kuorojen johtajuuksia. Hän on johtanut mm. Puijon kamarikuoroa ja Sibelius-Akatemian Kuopion osaston kamarikuoroa. Kuorot ovat hänen johdollaan esittäneet runsaasti kuorokirjallisuuden merkkiteoksia eri aikakausilta.

Lisäksi hän on johtanut gregoriaanisen musiikin ryhmiä. Tällä hetkellä hän toimii Sibelius-Akatemiassa Kirkkomusiikki ja urut -aineryhmän johtajana ja kirkkomusiikin lehtorina.

Jorma Hannikainen on suorittanut Sibelius-Akatemiassa musiikin tohtorin tutkinnon (2006) ja kuoronjohdon diplomitutkinnon (1988), Kaisa-Leena urkujensoiton A-tutkinnon ja kuoronjohdon B-tutkinnon.

Kuorosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä kuoronjohtajiin.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat