Paikalliset

Oinasjoen Terot saavat sittenkin jäädä pellolle

Terot jäävät odottamaan kunnanvaltuuston päätöksiä.

Kai Jauhiainen

Oinasjoen koulun vanhempainyhdistyksen Porintien varteen pellolle pystyttämistä nukeista kehkeytyi muutamaksi päiväksi maanomistajan, ELY-keskuksen ja Destian välinen kissanhännänveto. Tunteet kuumenivat niin, että puhuttiin jopa Oinasjoen kyläkoulua puolustavan nukkearmeijan poistamisesta paikalta poliisivoimin.

Nuket ovat maanviljelijä Eerikki Viljasen maalla. Viime viikon perjantaina Eerikki Viljanen sai yllättävän puhelun Destian aluevastaava Sami Ylikarjulalta .

– Kovasti Ylikarjula toivoi Destian puolesta, että poistaisin nuket pellolta. Ne ovat kuulemma liikenneturvallisuusriski. Se ei pidä paikkansa kun pelto on tietä alempana ja autojen valot eivät nukkeihin osu, kertoo Viljanen.

Eerikki Viljanen kertoi Ylikarjulalle, että maanomistajan puolesta nuket saavat pysyä paikoillaan.

– Oltaisiin me voitu päästä neuvottelemalla johonkin mutta kun jo toisessa tai kolmannessa lauseessa uhattiin poliisin virka-avulla niin siihen se sitten jäi. Kovasti oli ponteva ja uhmakas puhelu, kertoo Viljanen.

Uudenmaan ELY-keskus vastaa tiestä ja se on ulkoistanut kunnossapidon Destialle. Destian aluevastaava Sami Ylikarjula kertoo soittaneensa Eerikki Viljaselle ELY-keskuksen pyynnöstä.

– ELY-keskus oli saanut valituksia tienkäyttäjiltä, että nuket vaarantavat liikenneturvallisuutta. Etenkin pimeällä autojen ajovalot heijastuvat heijastimista, kertoo Ylikarjula.

Ylikarjula oli viime viikon perjantaina yhteydessä asian tiimoilta poliisiin.

– Kenttäjohtaja ei osannut ottaa asiaan kantaa.

Nyt Sami Ylikarjula aikoo toimia asiassa tiukasti Uudenmaan ELY-keskuksen ohjeiden mukaan.

– Itse olen sitä mieltä että nuket hätkähdyttävät liikaa kun ne näkee pimeässä ensimmäisen kerran, muotoilee Ylikarjula.

Uudenmaan ELY-keskuksen aluevastaava Henri Aaltonen toivoo, että nuket korjattaisiin pellolta pois. Aaltosen mukaan ne ovat liikenneturvallisuusriski. Toivomus on toivomus, sillä muuten ELY-keskus nostaa nyt kädet ylös.

– ELY-keskus ei aio tehdä asiassa mitään ja me ohjeistamme Destiaa ettei sekään tee mitään. Poliisin kanssa on puhuttu ja hekään eivät voi tehdä mitään. Nuket ovat yksityisalueella ja sinne ei ole asiaa ilman maanomistajan lupaa koska nuket eivät ole mitään laittomia mainostauluja, kertoo Aaltonen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat