Paikalliset

Apua tavarakaaokseen ja Cogito, ergo sum!

Kurssitarjonta julki. Kaisa Hannula ja Mirja Vehovuori esittelivät Hiiden Opiston opinto-opasta.

Hiiden Opiston lukuvuosi 2013–2014 käynnistyy syyskuun alussa.

– Vihdin alueelle on suunniteltu tarjontaa vähän alle 7 000 tunnin edestä, kertoo Hiiden Opiston vararehtori Mirja Vehovuori.

Lukuvuoden starttitapahtumana voinee pitää Päivölän kirjallisuuspäiviä, jotka pidetään elo-syyskuun vaihteessa.

– Mukaan mahtuu noin 70 ilmoittautunutta ja vielä on tilaa, Vehovuori toteaa.

Ilmoittautuminen Hiiden Opiston kursseille käynnistyy ensi tiistaina.

– Tarjonta on ajan hermolla, sillä mukana on kursseja muun muassa kodin tavarakaaoksen järjestämisestä ja arjen aikatauluttamisesta. Ihmiset haluavat rauhoittua arjen kiireessä, opiston tiedottaja Kaisa Hannula sanoo.

– Avoimen yliopiston kurssivalikoima on tuttu, mutta nyt mukana on myös hoitotieteen verkko-opintototeutus, apulaisrehtori Vehovuori vinkkaa.

Jos kiinnostavaa kurssia ei löydy oman paikkakunnan kurssitarjonnasta, niin ei syytä huoleen. Hiiden Opiston kursseille voi osallistua koko opiston alueella, asuinkuntaan katsomatta.

Ikäihmisille suunnatuista kursseista esimerkiksi Koti-Nummela -ryhmän työtä vapaamuotoisesti jatkava muistipiiri kerännee runsaasti nostalgikkoja mukaan.

– Senioreille on tarjolla myös atk-kursseja, joissa aiheina ovat esimerkiksi kymmensormijärjestelmä ja oman tietokoneen siivous ja huolto, toteaa Mirja Vehovuori.

Nummelan Opistotalolla järjestetään torstaina 8. elokuuta opinto-ohjaustilaisuus, jossa on mahdollista kysellä lisää kielten taitotasoista. Kieliä on tarjolla 15 kappaletta, uutuutena latina.

– Taideosastolla on tarjolla aikuinen-lapsi-piirustuspajaa, tarinateatteri- sekä esiintymisrohkeuskursseja. Liikuntapuolelta löytyy muun muassa äijäjoogaa, Hannula listaa.

– Miesten kokkauskurssi kannattaa myös muistaa, kuten myös musiikkikursseista uutuutena valikoimiin tuleva kitarasäestyksen alkeet, lisää Vehovuori.

Hiiden Opiston lukuvuoden 2013–2014 teemana on Tieto ja taito kiertoon. Kestävä kehitys huomioidaan monissa eri aineissa. Opisto panostaa myös maahanmuuttajien kotouttamiseen eri hankkeiden avulla.

– Kierrätys huomioidaan muun muassa valmistamalla kursseilla ilmastomyönteistä ruokaa ja työstämällä ryhmässä keskeneräiseksi jääneitä käsitöitä valmiiksi, opiston apulaisrehtori sanoo.

Mitkä ovat Mirja Vehovuoren ja Kaisa Hannulan omat tärpit kurssivalikoimasta?

– Tavarakaaoksen järjestämiskurssille on ehdottomasti ilmoittauduttava, he toteavat nauraen.

Hiiden Opisto järjestää tilauksesta myös räätälöityjä kursseja esimerkiksi työpaikoille. Kiinnostuneet tahot voivat ottaa yhteyttä tiedottaja Hannulaan.

Ilmoittautuminen Hiiden Opiston kursseille käynnistyy seuraavasti: 6.8. alkaen klo 16 (taiteen ja liikunnan osasto), 7.8. alkaen klo 11 (kielten ja musiikin osasto) ja 8.8. alkaen klo 11 (taitoaineiden osasto ja yhteiskuntaosasto).

Ilmoittautua voi netissä osoitteessa www.hiidenopisto.fi tai puhelimitse, joko numeroon (019) 369 1498 tai (09) 2242 2787 niin pitkään kun paikkoja on vapaana.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta seitsemää vuorokautta ennen kurssin alkua.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat