Paikalliset

Nuuksion vetovoima kasvaa edelleen

KASVUA. Lähes 300 000 käyntiä viime vuonna.

Visa Högmander

Suurimmalta osaltaan Vihdin alueella sijaitsevan Nuuksion kansallispuiston suosio jatkuu. Nuuksio on Suomen kansallispuistoista kolmanneksi suosituin: vuoden 2014 käyntimäärä oli 285 200 ja kasvua edellisvuodesta oli seitsemän prosenttia.

Tämä ilmenee torstaina julkaistusta selvityksestä kansallispuistokäynneistä ja niiden paikallistaloudellisista vaikutuksista.

– Olemme iloisia siitä, että yhä useampi on löytänyt Nuuksion vetovoiman. Tietoisuus luontoilun hyvinvointivaikutuksista on kasvanut ja pääkaupunkiseudun asukkaat haluavat lähteä luontoilemaan ja retkelle kansallispuistoon, sanoo aluepäällikkö Jouni Aarnio Metsähallituksen luontopalveluista.

– Nuuksioon tarvitaan kuitenkin parempi julkisen liikenteen yhteys: suosio on aiheuttanut suuria autoruuhkia kansallispuistoon johtavilla väylillä.

– Nuuksio on myös yhä kansainvälisempi. Ulkomaisiin matkailijoihin tekee vaikutuksen se, että metropolialueelta löytyy lyhyen matkan päästä ainutlaatuista, harvinaista luontoa.

Tärkeä tekijä kansainvälisten kävijöiden kasvun taustalla on Aarnion mukaan jatkuvasti kehittyvä yhteistyö Metsähallituksen luontopalvelujen, luontomatkailuyrittäjien ja pääkaupunkiseudun kuntien kanssa.

Tänä vuonna tehtävä kävijätutkimus kertoo myös lisää, miten Nuuksiossa kohdennetaan palveluja ja vastataan kasvavaan kysyntään.

– Nuuksion kansallispuisto lisää pääkaupunkiseudun vetovoimaisuutta matkailukohteena, sillä Nuuksion kaltainen erämaaluonto on yksi tärkeimpiä houkuttimia Suomeen tuleville matkailijoille. Vierailu Nuuksiossa myös lisää matkailijoiden viipymäaikaa, sanoo toimitusjohtaja Jaana Tuomi Visit Espoosta.

Oletko käynyt Nuuksiossa?

Kyllä
80% (12 ääntä)
En
20% (3 ääntä)
Ääniä yhteensä: 15

Espoo
hehkuttaa

– Näemme suurta potentiaalia esimerkiksi kiinalaisten ja muiden aasialaisten matkailijoiden määrän kasvattamisessa. Suora julkinen yhteys Helsingin keskustasta Nuuksioon on kuitenkin matkailijamäärien kasvattamisen edellytys, Visit Espoon Jaana Tuomi hehkuttaa.

Viime vuonna esimerkiksi Sipoonkorven kansallispuiston käyntimäärät laskivat hiukan. Selityksinä ovat huono talvisää sekä jäiset ja vaikeakulkuiset polut. Sipoonkorven käyntimäärä oli viime vuonna 75 200.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat