Paikalliset

Vihtiläismies sai ehdollista törkeästä kunnianloukkauksesta

Vihtiläinen iäkäs mies on tuomittu Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Lohjalla törkeästä kunnianloukkauksesta kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomio on ehdollinen ja sen koeaika päättyy ensi vuoden lopussa.

Vastaaja joutuu maksamaan myös kolmelle asianomistajalle kullekin erikseen korvauksena kärsimyksestä 10 000 euroa sekä vielä kahdelle heistä erikseen 3 000 euroa. Asianomistajien muut korvausvaatimukset enimmälti hylättiin.

Juttua on puitu kertaalleen käräjäoikeudessa, sitten hovioikeudessa, josta se palautettiin uuden todistelun vuoksi käräjäoikeuteen. Oikeudenkäyntikuluja vastaaja joutuu korvaamaan runsaat 31 000 euroa.

Syytteen mukaan vastaaja oli levittänyt kuolleista henkilöistä valheellisia tietoja tai vihjauksia siten, että se oli omiaan aiheuttamaan kärsimystä vainajan läheisille.

Erikoiseksi tuomion tekee se, että käräjäoikeus päätyi tuomioon törkeästä kunnianloukkauksesta, vaikka syyte koski pelkkää kunnianloukkausta. Käräjäoikeus sovelsi tuomioon ankaroittamisperustetta.

Käräjäoikeus katsoi, että vastaaja oli menettelyllään toimittanut loukkaavan esityksen eri medioita käyttäen lukuisten ihmisten saataville.

– Menettely on ollut pitkäkestoista sekä toistuvaa, ja se on ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajille suurta kärsimystä. Tekoa on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä, tuomiolauselmassa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat