Paikalliset

Kaupunkilehti Karkkilalainen lopetetaan

Kaupunkilehti Karkkilalainen lopetetaan. Lehden viimeinen numero ilmestyy näillä näkymin 18.12. Lehteä kustantaa Keskisuomalainen-konserniin kuuluva SLY-Paikallislehdet Oy.

– Aikanaan hankimme Karkkilalaisen omistukseemme, koska katsoimme, että Karkkila on osa Länsi-Uuttamaata eli maantieteellistä aluetta Hangosta Karkkilaan. Lehti ei ole koskaan ollut minkäänlainen kultakaivos, mutta on kyllä kannattanut itsensä. Vuoden 2009 talouden taantumasta lehti ei kuitenkaan enää lähtenyt kunnolla nousuun, selvittää kustannusjohtaja Jaakko Puomila.

– Tämä päättyvä vuosi mukaan lukien teemme nyt kolmannen selvästi tappiollisen vuoden. Kulupuolelta emme voi enempää niistää ja kun tulojakaan ei oikein ole nykyistä enempää näkyvissä, lopettamispäätös oli väistämätön. Lehden kustantaminen on kuitenkin bisnestä.

– Meneillään on median murros ja taloudellisesti yleensäkin elämme huonoa aikaa, mutta printtimedian kannalta ratkaisevaa on myös kaupan rakenteen muutos, joka iskee tällaisiin pelkästään ilmoitustuloilla eläviin lehtiin, Puomila toteaa.

Hänen mielestään myönteistä on, ettei lehden lopettaminen johda kuitenkaan irtisanomisiin.

– Pystymme tarjoamaan töitä konsernin muissa lehdissä.

Helena ja Hannu Parovuori perustivat Karkkilalaisen vuonna 1991 pian sen jälkeen kun Karkkilan Seutu oli lopettanut ilmestymisensä. Länsi-Uusimaa Oy osti Karkkilalaisen vuonna 1997 ja vuonna 2004 Karkkilalainen siirtyi Suomen Lehtiyhtymän omistukseen. Vuosina 1999-2005 lehden osaomistajana oli Heikki Savola.

Viimeisin omistajanvaihdos tapahtui tänä vuonna kun Keskisuomalainen-konserni osti Lehtiyhtymän.

Karkkilalainen on ilmestynyt kerran viikossa 11.500 kappaleen painoksella Karkkilassa ja sen lähialueilla.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat