Paikalliset

’Nummelasta on jäänyt hyviä muistoja’

Tuuraus jatkuu. Ella Kanninen aloitti Yle TV1:n Puoli seitsemän -ohjelmassa Mikko Kekäläisen juontajaparina helmikuussa 2013. Kanninen toimii Marja Hintikan äitiyslomatuuraajana tulevaan kevääseen asti.

Ylen aamu-tv. Talo Italiassa ja Talo Ranskassa. Tanssii tähtien kanssa. Viimeisimpänä ja parhaillaan Puoli seitsemän.

Nummelassa kasvanut, peruskoulunsa käynyt ja ylioppilaaksi valmistunut Ella Kanninen (39) on televisiosta ja edellä mainituista ohjelmista tuttu. Hän asuu nykyään sekä Italiassa että Suomessa.

– Minulla on Nummelasta vain hyviä muistoja. Vanha-Nummelan alue tuli muinoin hyvin tutuksi, tv-kasvo muistelee.

– Vuoden 1993 jälkeen en ole asunut Nummelassa. Se oli hyvä ja tasapainoinen paikka asua. Harrastin ratsastamista ja pianonsoittoa, ja Nummelassa nämä harrastukset onnistuivat mainiosti. Asuimme Lentäjäntiellä. Minusta oli fantastista, että sain kävellä kouluun. Koulutie oli turvallinen.

Kanninen kirjoitti ylioppilaaksi Nummelan lukiosta vuonna 1993. Hänen isänsä asuu Nummelassa edelleen.

– Nummelassa oli kaikki, mitä 1980-luvulla kasvanut nuori tarvitsi, Kanninen toteaa.

– Nummela oli simppeli ja turvallinen ympäristö kasvaa. Kun mietin omia lapsiani, he elävät kahden kulttuurin välissä. He vaihtavat maata, he vaihtavat ympäristöä. He ovat lutviutujia, iloisia lapsia, mutta en tiedä, että onko maiden välillä matkustamisella joskus jotain seurauksia.

Ella Kanninen muistelee kouluaikojaan Nummelassa hyvällä.

– Itse en ehtinyt käydä kurssimuotoista lukiota, enkä usko, että se olisi välttämättä sopinut minulle. Minun aikanani kaikki suorittivat opintojaan niin sanotusti samassa putkessa. Koulutaipaleeni varrella monet opettajat ovat jääneet mieleen: Leena Miihkinen, Paavo Pärnänen, Marja-Leena Raivola, Vuokko Sivuranta, Meeri Tamminen, Timo Marsio. Tykkäsin paljon kielistä ja äidinkielestä.

Kahdeksantoistavuotiaana Kanninen koki, että Nummela oli nähty.

– Minulla oli ollut tavoitteena jo pitkään lähteä ulkomaille, ja niin sitten teinkin. Pidän mielelläni lämpimät Nummelaan liittyvät lapsuusmuistoni, mutta en usko palaavani sinne.

Ella Kanninen lähti lukion jälkeen Ranskan Grenobleen yliopiston järjestämälle kielikurssille.

– Siellä lähinnä nautin elämästä ja aloin sitten miettiä jatkokoulutusmahdollisuuksia. Sitten kuulin, että virolaiseen Tarton yliopistoon pääsee ilman pääsykokeita, ylioppilastodistuksen perusteella. Sinne otettiin ensimmäisen kerran ulkomaalaisia opiskelijoita Viron itsenäistymisen (1991) jälkeen.

– Aluksi minua ei hyväksytty yliopistoon, koska en osannut viroa. Ensimmäisen syksyn sitten opiskelin kieltä ja olin kuunteluoppilaana. Lopulta pääsin sisään. Tarton yliopisto oli vähän erilainen polku toimittajalle. Kielitaito kehittyi paljon.

Ella Kanninen valmistui toimittajaksi Tarton yliopistosta vuonna 1999. Hän kävi välillä myös Suomen ilmailuopiston lentoemäntäkurssin ja teki muutamana kesänä lentoemännän töitä.

Valmistumisen jälkeen hän työskenteli aikakauslehdessä freelancetoimittajana ja pääsi lopulta Ylen aamu-tv:n kesätoimittajaksi. Tv-toimittajan ura alkoi.

– Melkein kolmetoista vuotta olen tehnyt television puolella töitä. Kun lähdin toimittajakouluun, en ikinä ajatellut hakeutuvani tv-töihin, Kanninen muistelee.

Ella Kanninen vieraili Vihdissä torstaina pitämässä Nummelanharjun koululla itsenäisyyspäiväjuhlan puheen. Puheen hän piti kahdesti, sillä juhlat järjestettiin kahdessa erässä lukion auditoriossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat