Paikalliset

Nummelan aseman saneeraus on alkanut

Nummelan vanhan aseman ympärillä alkaa pyöriä työkoneita.

Kulku radalle ja epäviralliselle ylityspaikalle ohjataan kauemmas, sillä aseman kunnostustyöt ovat alkaneet.

Riina Haapala

Maanantaiaamuna Nummelan vanhan asemarakennuksen vieressä kulkevalle tielle laitettiin puomit. Tarkoituksena on ohjata kulku epäviralliselle radanylityspaikalle kauempaa. Suurin syy on asemarakennuksen saneeraus.

– Tästä alkaa kulkea työkoneita, emmekä halua, että mitään sattuu. Rakennuttajan vastuu on aika kova näissä asioissa, kertoo kiinteistön omistava Terho Marttinen . – Olemme tehneet sen, minkä voimme.

Puomien lisäksi laitetaan vielä yksityinen rakennustyömaa -kyltit. Marttinen sanoo, että myös rekkaliikenne on ollut välillä hurjaa.

– Puutavararekat ovat ajaneet kovaa vauhtia tästä vierestä. Olemme katsoneet, että milloin jää joku auton alle, sanoo Marttinen. – Rekat ovat jopa suurempi ongelma kuin rata.

Liian läheltä mennyt tukkiauto on repinyt räystään irti aseman viereisestä rakennuksesta. Vaikka puomien on tarkoitus estää kulku, ihmiset eivät Marttisen mukaan välitä. Haastattelua tehdessä moni kulkee puomien vierestä niistä piittaamatta.

– Saunarakennuksen vieressäkin käytetään koiria tarpeilla eikä jätöksiä korjata, hän sanoo.

 

 

Marttinen myös epäilee, kauanko puomit paikallaan pysyvät.

 

– Kerran kun tässä oli puomi, se löytyi viikonlopun jälkeen pusikosta.

Vanha tienpätkä kaivetaan todennäköisesti jossain vaiheessa auki ja siihen laitetaan nurmikko. Se, miten kulku tulevaisuudessa ohjautuu, riippuu rata-alueelle tulevasta alikulusta. Ratahallintokeskuksen kanssa on sovittu, että radalle järjestetään myös huoltotie. Sen sijainnista ei kuitenkaan ole vielä varmuutta.

Marttinen osti vanhan aseman marraskuussa. Yläkerran vuokralaisilla oli puolen vuoden irtisanomisaika.

– Koko homman idea oli, että jonkun täytyy pelastaa asema. Vuokralaiset asuivat siellä pitkään, mutta mitään ei ole kunnostettu, Marttinen sanoo. – Vuokralaiset olivat katkeria aivan kuin me olisimme syyllisiä siihen, että he joutuivat lähtemään.

Aseman yläkerrassa olleet asunnot kunnostetaan asumiskäyttöön. Alakertaan muuttaa Marttisen Lohjalla toimiva yritys JST-realisointi.

– Meille tulee siihen tukipiste ja toimisto sekä pienimuotoinen myymälä.

Yritys ostaa konkurssipesiä ja niistä jäänyttä pientavaraa tullaan myymään aseman alakerrassa. Isommat erät myydään nettihuutokaupassa.

– Todennäköisesti pidetään tässä asemallakin loppuerien vasarahuutokauppaa, Marttinen sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat