Paikalliset

’Kierrätyskeskus on kanava töihin’

Maija-Liisa Nyman

Vihdin Kierrätyskeskuksen on tarkoitus avautua asiakkaille joulukuun puolivälin paikkeilla. Tätä ennen avataan marraskuussa tavaran vastaanotto.

– Kiirettä tässä pitää. Paljon on keskeneräistä ja paljon on miettimistä, työt kierrätyskeskuksen toiminnanjohtajana viime viikolla aloittanut Janne Jalonen toteaa.

Toiminnanjohtajan vastuulla on kierrätyskeskuksen kehittäminen, sen toiminta, talous ja yhteistyö laajan verkoston kanssa.

Jalonen sanoo parhaillaan kartoittavansa kierrätyskeskukseen liittyviä toimijoita; yhteistyötä tehdään TE-keskuksen ja Karviaisen kanssa mutta myös monen muun. Tämän lisäksi Jalonen kirjoittaa toimintasuunnitelmaa, kiertää kunnan varastoilla paikantamassa myytäväksi kelpaavaa tavaraa, järjestää työhaastatteluita ja tekee tila- ja remonttisuunnittelua keskuksen tiloissa Kenttälässä.

– Ehdottomasti tarvitaan pintaremontti, Jalonen sanoo.

Väriä ja viihtyisyyttä, sitä hän Vihdin Kierrätyskeskukseen haluaa. Niinpä ensimmäisenä työllistetään pari remonttitaitoista työntekijää.

Vihdin Kierrätyskeskuksen henkilökunnaksi työllistetään vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneita. Tarkoituksena on, että töissä olisi kerrallaan kolmisenkymmentä pitkäaikaistyötöntä. Toiminnanjohtaja Jalonen arvelee, että tänä vuonna tuohon määrään ei vielä ylletä.

– Näen kierrätyskeskuksen enemmän työllistämistoimintana kuin liiketoimintana. Kierrätyskeskus on kanava, jota kautta pyritään ihmisiä saamaan töihin, Jalonen sanoo ja jatkaa: – Kaikki työllistämistoimenpiteet ovat hyvästä. Ne parantavat aina ihmisen oman elämän hallintaa.

Ja juuri siksi Jalonen on innostunut uudesta työstään: työllistämistoimilla voi olla suuria vaikutuksia niin yksilö- kuin yhteiskuntatasollakin.

Kierrätyskeskus

Vihdin Kierrätyskeskuksen on tarkoitus vähentää kunnan maksettavaksi tulevaa työmarkkinatuen kuntaosuutta; tästä syystä keskukseen työllistetään pitkäaikaistyöttömiä, joiden osalta työmarkkinatuen kuntaosuutta maksetaan. Tavoitteena on myös helpottaa työttömien työllistymistä avoimille työmarkkinoille kierrätyskeskuksessa työskentelyn jälkeen.

Työsopimukset kirjoitetaan puoleksi vuodeksi.

Kierrätyskeskuksessa korjataan ja myydään kierrätyskelpoista materiaalia sekä pidetään kahvilaa.

Yhteydenotot: [email protected], Janne Jalonen 044 0421287 (klo 10-15).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat