Paikalliset

Vihdin Kierrätyskeskus avataan tammikuussa

Tavaraa otetaan jo vastaan, mutta jätettä ei kannata tuoda.

Vihdin Kierrätyskeskua avataan pian. Toiminnanjohtaja Janne Jalonen kertoo, että paikat alkavat olla kunnossa.

Maija-Liisa Nyman

Vihdin Kierrätyskeskuksen toiminnan käynnistyminen etenee. Toiminnanjohtaja Janne Jalonen arvelee, että kierrätyskeskus avataan tämän kuukauden aikana ja avajaisia vietetään helmikuussa.

Marraskuussa työnsä aloittanut Jalonen on palkannut keskukseen kymmenen henkilöä, jotka ovat remontoineet paikkoja kuntoon.

– Keittiöremontti on vielä vaiheessa, mutta kun se valmistuu saamme kahvion auki.

Kierrätyskeskus on kanava, jota kautta pyritään ihmisiä saamaan töihin; sinne palkataan pitkäaikaistyöttömiä puolen vuoden määräajaksi. Lisää työntekijöitä otetaan toiminnan pyrähtäessä täysillä käyntiin.

Myytävää tavaraa on Kierrätyskeskukseen otettu jo vastaan jonkin verran ja otetaan edelleen, mutta ei mitä tahansa.

– Jätettä emme pysty kierrättämään, koska varastotilamme ovat rajalliset. Meille ei siis kannata tarjota tavaraa, joka on ensin ollut kirpparilla myynnissä, eikä mennyt siellä kaupaksi, Jalonen, sanoo.

Kierrätyskeskuksessa ei myöskään oteta vastaan aikuisten vaatteita, putkitelevisioita eikä ongelmajätteitä.

– Lasten vaatteita, leluja, kalusteita, koriste- ja käyttöesineitä, soittimia, ehjiä työvaatteita, käyttökelpoisia työkaluja ja liikuntavälineitä, Jalonen luettelee tavaroita, joita otetaan mielellään vastaan.

Ole yhteydessä ennen kuin tuot tavaraa

Kierrätyskeskukseen on syytä olla yhteydessä ennen kuin sinne vie mitään.

– Mieluiten sähköpostilla ja jos mahdollista mukaan kuva tavarasta, niin pystymme heti sanomaan, voimmeko ottaa sitä vastaan.

Vihdin Kierrätyskeskuksen toiminnan tärkeä tavoite on luoda työllistämistä edistäviä toimintamalleja. Keskuksen toiminnalla vähennetään kunnan maksettavaksi tulevaa työmarkkinatuen kuntaosuutta; tästä syystä keskukseen työllistetään pitkäaikaistyöttömiä, joiden osalta kuntaosuutta maksetaan.

Vihdin kunnanhallitus myönsi toukokuun alussa luvan kierrätyskeskuksen toiminnanjohtajan palkkaamiseen.

Yhteydenotot: [email protected], Janne Jalonen 044 0421287 (klo 10-15).

Kierrätyskeskuksen tilat ovat Kenttälässä Tehtaantiellä, entisissä Nummelan Kirppiksen tiloissa.

Juttua muokattu 5.1.: Toisin kuin  jutussa kerrottiin, Luksian Tehdas- tehtaillaan työtä ja yrittäjyyttä -projekti toimii Vihdin kunnan järjestämissä tiloissa Vihdin Kierrätyskeskuksen yhteydessä ja tekee yhteistyötä kierrätyskeskuksen kanssa. Tehdas-projektin ohjaajat ja kouluttajat on palkattu Tehtaan ESR-hankerahoituksella. Kierrätyskeskukseen ei ole palkattu ohjaajaa ESR-rahoituksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat