Paikalliset

Eeli Tolvanen on lähellä uraa NHL:ssä

Portaita on vielä kavuttavana.

Nummelan jäähalli on Eeli Tolvaselle erittäin tuttu ja muistorikas.

Jyrki Kivelä

Nummelalainen ja NUPS Hockeyn kasvatti Eeli Tolvanen on lähellä monen pojan unelmaa; paikkaa NHL - joukkueessa. Mahdollinen varaus voidaan tehdä vasta vuoden kuluttua, koska Eeli on vasta 16-vuotias. Hänen kyvyt on huomattu niin Suomen nuorten maajoukkueessa kuin USA:n junioreiden jääkiekkosarjassakin USHL:ssa (United States Hockey League).

Vaikka The Hockey News:n toimittaja Ryan Kennedy hehkuttaakin Eeli Tolvasen pistetehtailua ja mailapelaamista, itse kohde on tyynen rauhallinen.

– Ei noista puheista kannata hirveästi välittää tai kirjoituksia lueskella. Totta kai ne tuovat lisäbuustia treenaamiseen. Kilpailu on todella kovaa ja vuoden aikana voi tapahtua mitä vain, muistuttaa Tolvanen.

– Harmittaahan se etten saanut World Hockey Challenge -turnauksessa maaliennätystä rikottua, varsinkin kun viimeisessä pelissä tein useita tolppalaukauksia. Portaita on kuitenkin vielä monta jäljellä, ennen kuin voin NHL:n ovea kolkutella, Tolvanen toteaa vaatimattomana.

Tolvanen on joutunut ja joutuu lähiaikoina tekemään lisää uransa kannalta merkittäviä päätöksiä. NUPSHockeyn 1999 syntyneiden joukkue kuihtui kasaan D2 –vaiheeseen siirryttäessä. Tolvasen perhe päätti kuljettaa poikaansa Espooseen Bluesin junioreihin.

Nykyään kaikki sujuu jo mallikkaasti

– Viime syksynä siirryin pelaamaan USA:n juniorisarjaa. Tulevana kesänä joudun päättämään siirrynkö Kanadaan pelaamaan vastaavaa, mutta vaativampaa juniorisarjaa vai satsaanko urheilun lomassa opiskeluun USA:n yliopistosarjassa, pohtii Tolvanen.

Tolvanen asuu USA:ssa Iowan Sioux Cityssä amerikkalaisperheessä. Hän myöntää alussa hieman jännittäneensä vierasta kieltä, mutta nykyään kaikki sujuu jo mallikkaasti. Hän on viihtynyt perheessään niin hyvin, että kävi vasta nyt ensimmäisen kerran Suomessa elokuun lähdön jälkeen.

Tolvasella on hyvät muistot Nupsin ajoilta.

– Sain paljon hyviä kavereita ja iskän valmennuksessa oli hyvä harjoitella, muistelee Tolvanen.

Nuoresta iästään huolimatta Tolvasella on jo melkoinen jääkiekkoura takanaan. Lisäksi hän on joukkueensa selvä pistekärki. Siksi hän voi jo antaa tuoreita neuvoja nuoremmille jääkiekkoilijoille.

– Usko itseesi ja yritä aina parhaasi. Treenaa paljon ja tee se huolella, opastaa Tolvanen.

Joukkueensa tämänhetkiseen sijoitukseen Tolvanen ei ole tyytyväinen, vaikka lupaakin sen sijoitusta nostaa runkosarjan viimeisissä 20 pelissä.

Tolvasen USHL-sarjaa voi seurata esimerkiksi osoitteessa www.ushl.com

Maalin päässä

Tosiasia on, että Eeli Tolvanen on monta porrasta lähempänä NHL:n ovea kuin moni muu Suomen vuonna 1999 syntyneistä huippupelaajista.

Hän pelaa USA:n arvostetussa USHL -sarjassa Sioux City Musketeersin joukkueessa. Hän on USHL:n tulokkaiden pistepörssissä toisena ja 1999 ikäluokastaan selvästi tehokkain.

Pohjois-Amerikassa viime vuoden lopulla pelatussa World Hockey Challenge -turnauksessa hän voitti turnauksen piste- sekä maalipörssit ja jäi vain yhden maalin päähän Ilja Kovaltshukin ja Colin Whiten turnauksen maaliennätyksestä.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat