Paikallisurheilu

Mikä koriksessa kiinnostaa? - Lue lasten vastauksia

LoUn koriskoulussa oli 120 lasta Nummelassa ja Lohjalla.

Koripallokoulujen päätöstapahtumassa Metsolan ryhmän Enna Järvinen pallon kuljetustehtävässä

Tenho Ulmanen

LoU Basketin lasten koripallokoulujen päätöstapahtumassa Mäntynummen liikuntahallissa nautittiin erilaisista tehtävistä ja harjoitteista, joita syksyn ja kevään aikana on opittu. Tapahtuman lopuksi lapsille jaettiin koriskoulumitalit ja kunniakirjat.

– Koripallossa on kivaa korinteko. Tänään oli mukava saada mitali ja kunniakirja. Harrastan myös judoa ja BMX-pyöräilyä, kertoi Nummelan Kuoppanummen nappularyhmässä harjoitellut viisivuotias Eemeli Joenrinne.

Metsolan koulun nappularyhmän Enna Järvinen tykkää, kun välillä leikitään ryhmän kanssa toffeeta. Hän harrastaa myös balettia. Mukana oli myös pikkusisko Elle Järvinen, joka nauttii pallon pomputtamisesta.

Metsolan koulun ryhmän Sylvi Sakalakin piti päätöstapahtumasta.

– Pallon pomputtaminen ja kuljettaminen on kivaa. Isoveli Sisu Sakala palaa LoU Basketin mikropojissa ja isä valmentaa miehiä, kertoi Sylvi.

Muijalan koulun nappularyhmän Akseli Patjas kertoi harrastavansa koripallon lisäksi salibandyä ja jalkapalloa.

– Hauskinta on, kun leikitään toffeeta, sanoi Akseli.

Korinteko on kivaa koripallossa.

LoUn korinpallokoulu järjestetään 1–3-luokkalaisille koulun jälkeen tapahtuvana iltapäiväkerhotoimintana. Nappularyhmät ovat 3–6-vuotiaille.

Prisma-koripallokoulu on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille tytöille ja pojille. Aiempaa lajikokemusta ei vaadita. Koulussa oli tänä vuonna 120 lasta.

– Toimintaan on helppo tulla mukaan. Riittää, kun on sisäliikuntavarustus. Toimintamaksulla saa ohjaamisen lisäksi pallon ja paidan, kertoi LoU Basketin päävalmentaja Aleksi Iltanen.

– Tunnin mittainen kerho järjestettiin kerran viikossa. Kerhossa opetetaan koripallon alkeiden lisäksi myös muita urheilutaitoja. Erilaisten leikkien ja kisojen avulla kehitetään ketteryyttä ja tasapainotaitoja,

Koripallokouluja oli myös uuden Lohjan alueella Nummella Oinolan koululla ja Sammatissa sekä Nummelassa Kuoppanummen koululla. Nappularyhmiä oli neljä, joista yksi oli suunnattu vain tytöille.

Koulun käynnisti valmentaja Jarmo Lehtonen vuonna 2005.

– Kahtena edellisvuonna koripallokoulut olivat Suomen suurimmat lisensseillä mitattuna. Enemmän olisi toki tulijoita, jos vain saisimme lisää ohjaajia. Olemme tyytyväisiä, kun voimme liikuttaa lapsia, totesi Aleksi Iltanen.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat