Paikalliset

Kierrätyskeskus porskuttaa eteenpäin

Alku on lähtenyt vauhdilla käyntiin, mutta vielä on kehitettävää.

Teemu Saarentaus, Tuuli Luoto ja Johanna Konttinen työskentelevät Vihdin kierrätyskeskuksessa. Toiminnanjohtaja Janne Jalonen (oikealla) keskittyy paikan tyytyväisyyteen

Elisa Grönholm

Vihdin kierrätyskeskuksen toiminnanjohtajalla Janne Jalosella on töitä riittänyt siitä asti, kun kierrätyskeskus avattiin pari kuukautta sitten. Paikan pyörittämiseen Jalonen saa pian apua, sillä kierrätyskeskuksen työvalmentajan paikkaan on haku päällä.

–Ei tätä ole tarkoitettu yksin pyöritettäväksi, Jalonen sanoo. –Tällä hetkellä vähän niin kuin sammuttelen tulipaloja koko ajan.

Töitä riittää, sillä uutta luodaan jatkuvasti. Huoneessa, johon tavarat tuodaan kunnostettavaksi entisestä lastensängynpäädystä on muokkautumassa sohva.

–Kahvila ei ole lähtenyt niin isosti käyntiin kuin ajattelimme, Jalonen sanoo. Seuraavaksi tarkoitus on rakentaa sinne kesäksi terassi. Tällä hetkellä kahvilassa ei valmisteta itse mitään, mutta sekin on tarkoituksena muuttaa jossain vaiheessa.

Tänään innokkaimmat asiakkaat ovat ovella jo puoli tuntia etuajassa. Jalosen mukaan asikkaita tulee tasaisena virtana, mutta virka-ajan jälkeen hiljenee. Paikalle pelmahtaa myös ryhmä seiskaluokkalaisia, jotka ovat tulleet tutustumaan kierrätyskeskuksen toimintaan.

Keskus on kohdannut myös haasteita, sillä kaikki työntekijät palkataan työmarkkinatuella vain puoleksi vuodeksi.

–Työvalmentajaa tarvitaan, jotta operatiivinen toiminta olisi sujuvaa ja varmistettaisiin, että saadaan tieto pysymään talossa sekä pystytään paremmin perehdyttämään ja ohjaamaan työntekijöitä, Jalonen sanoo. Hän haluaisi tehdä keskuksessa enemmän, mutta tilat rajoittavat. Hänen mukaansa kierrätys ei toimi tällä hetkellä kuten olisi mahdollista, sillä esimerkiksi SER-jätteen kierrätystä ei ole.

Kierrätyskeskuksessa on panostettu siisteyteen ja asiakkaiden tyytyväisyyteen sekä myymälään. Sen voi huomata, sillä huoneet on sisustettu näyttävästi. Astiastot on aseteltu pirttipöytien päälle ja huonekaluista on muodostettu omia kokonaisuuksiaan. Huhtikuusta lähtien teemana on ollut mökki.

Kierrätyskeskus ottaa vastaan monenlaista

Kierrätyskeskukseen voi tuoda esimerkiksi huonekaluja, astioita, kirjoja, lastenvaatteita, leluja ja soittimia.

Isommat huonekalut voidaan tulla noutamaan kotiovelta asti. Maksua vastaan huonekalut voidaan myös kuljettaa asiakkaalle.

Työntekijä voi kieltäytyä vastaanottamasta huonokuntoista tavaraa. Älä tuo aikuisten vaatteita, elektroniikka- puu tai kangasjätettä.

Kierrätyskeskus päivittää Facebookiin myytäviä tuotteitaan, ja nettisivuille kehitetään tuotekuvastoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat