Paikalliset

Alkaako kyläkoulusota jälleen?

SÄÄSTÖJÄ Valtuutetut kuulevat perjantaina uuden "pedagogisen koulu- ja päiväkotiverkon" sisällön.

Vihdin kunnan sivistysjohtaja Marjo Ojajärvi ja vs. kunnanjohtaja Hannu Nummela joutuvat etsimään säästökohteita, jotta kunnan talous saataisiin tasapainoon ensi vuonna.

Vesa Valtonen

Vihdin kouluverkkoon ollaan jälleen esittämässä muutoksia. Esitysten sisältö ei ole vielä kuntalaisille julkista, mutta valtuutetut saavat ne tietoonsa tänä viikonloppuna pidettävässä valtuustoseminaarissa. Tarkoittavatko muutokset kyläkoulujen lakkauttamista, on vielä arvailujen varassa.

Kasvatus- ja koulutuslautakunta käsittelee tiistaina sivistyskeskuksen budjettia ensi vuodelle. Tiedossa on, että ensi vuoden talousarviokehys asettaa kaikille sivistyskeskuksen lautakunnille toiminnan uudelleen järjestämisvaatimuksia.

Sivistysjohtaja Marjo Ojajärven esityksessä todetaan, että merkittävin toiminnan muutos sisältyy pedagogiseen koulu- ja päiväkotiverkkoon, jonka tavoitteena on kehittää palveluverkkoa niin, että se vastaa palvelutarvetta.

Palveluverkon uudistamiseen vaikuttavat uudet opetussuunnitelmat esi- ja perusopetuksessa, lasten määrän väheneminen varhaiskasvatuksessa sekä teknisen keskuksen aloittama kiinteistöjen salkutusprosessi.

Tämän vuoden aikana kaikki kunnan omistamat kiinteistöt on käyty läpi ja luokiteltu käyttö- ja korjaustarpeen mukaan kolmeen eri luokkaan, eli salkkuun, joista yksi on myytävät kiinteistöt.

Vs. kunnanjohtaja Hannu Nummela sanoi taannoisessa kyläfoorumin kokoontumisessa, että myytävien kiinteistöjen salkussa on kyläkouluja. Salkkujen tarkemmasta esittelytavasta hän sanoi keskusteltavan ensin valtuutettujen kanssa seminaarissa.

Vs. kunnanjohtaja sanoi samaisessa tapahtumassa myös, että häneltä ei ole tulossa esitystä kyläkoulujen lakkauttamiseksi.

Lautakunnan esityslistan mukaan pedagogisella koulu- ja päiväkotiverkolla myös pyritään tavoittamaan strategiassa mainittu tavoite saada kunnan talous tasapainoon vuonna 2017, mikä tavoitteena edellyttää tarkastelemaan palveluverkkoa palvelujen tuottamisen taloudellisuuden näkökulmasta.

Koulujen mahdollisten lakkautusten ohella sivistyskeskuksen budjetissa on myös merkittäviä investointeja kirkonkylän kouluihin ja kulttuuri- ja vapaa-aikatilojen rakentamisiin.

Vihdin yhteiskoulu, osa Pappilanpellon koulun luokista, Kirkonkylän kirjasto ja nuorisotilat sijoitetaan tähän campukseksi kutsuttavaan kokonaisuuteen ja tarvittavat määrärahat on varattu vuosille 2017, 2018 ja 2019. Kulttuuri- ja kansalaistoiminnan lautakunta esittää, että nykyiseen kirkonkylän kirjastorakennukseen, Kuntala-nimiseen kiinteistöön keskitetään Vihdin museon toiminta.

Kunnanvaltuutetut kokoontuvat kaksipäiväiseen valtuustoseminaariin Hämeenlinnan perjantaina.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat