Paikalliset

Pedagoginen kouluverkko tarkoittaisi kyläkoulujen lakkauttamisia

Jokikunta, Vanjärvi, Tervalammi ja Oinasjoki menettäisivät koulunsa, Vihtijärvestä päätettäisiin tuonnempana.

Kuva on vuodelta 2014, jolloin viiden kylän edustajat kävivät luovuttamassa kunnalle adressin koulujen säilyttämiseksi. Adressissa oli 1 688 allekirjoitusta kyläkoulujen puolesta.

Arkisto/Vihdin Uutiset

Vihdin vs. kunnanjohtaja Hannu Nummela on tiedottanut viime viikonloppuna kunnanvaltuutetuille järjestetyn valtuustoseminaarin annista. Valtuutetut pohtivat seminaarissaan valtuuston kokoa ja lautakuntien määriä, Vesilaitoksen asemaa ja Vihdin kasvutavoitteita.

Valtuutetut saivat myös kuulla, mitä kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esiteltävä pedagoginen kouluverkko pitäisi sisällään.

– Pedagogisen kouluverkon suunnittelun peruslähtökohdat ovat oppilasmäärät ja niissä tapahtuva kehitys tulevina vuosina sekä opetuksen tarkoituksenmukainen suunnittelu opetussuunnitelman mukaisesti, Nummela tiedottaa.

Pedagoginen koulu- ja päiväkotiverkko laaditaan vuosille 2016 - 2020 ja sitä päivitetään vuosittain. Sen suunnitteluun ovat osallistuneet koulujen rehtorit sekä päiväkotien johtajat.

Kouluverkkoon se tarkoittaisi muutoksia eritoten kyläkoulujen osalta. Esityksessä on, että Tervalammen ja Huhmarnummen koulujen toiminta yhdistetään lukuvuoden 2017 - 2018 alusta ja Oinasjoen koulun toiminta siirretään Pappilanpellon ja Nummelan alueen kouluihin lukuvuoden 2019 - 2020 alusta. Jokikunnan ja Vanjärven koulujen toiminta siirretään Pappilanpellon kouluun. Ajankohta tarkastellaan erikseen oppilasmäärän kehityksen mukaan.

Vihtijärven koulun osalta esityksessä todetaan päätettävän kuntaliitospäätöksen jälkeen, vuokrasopimus loppuu vuonna 2019

Esitys pedagogisesta koulu- ja päiväkotiverkosta on laadittu vuosille 2016 - 2020 ja sitä päivitetään vuosittain. – Tervalammen ja Huhmarin koulujen yhdistämistä pidettiin pedagogisin perustein ja oppilasmäärään perustuen perusteltuna ja se sai varsin laajaa kannatusta. Muihin asiantuntijaryhmän esityksiin ei otettu kantaa yhtä selkeästi, Nummela tiedottaa.

Pedagogisen kouluverkko viedään viralliseen käsittelyyn. Käsittely alkaa kasvatus- ja koulutuslautakunnasta, joka tekee vuoden 2017 talousarvioesityksen kokouksessaan 20.9.2016. Lautakunnan kokouksen jälkeen järjestetään Tervalammen ja Huhmarnummen koulujen vanhempainillat kuulemisen järjestämiseksi. Henkilöstön kuuleminen hoidetaan normaalin käytännön mukaisesti. Suunnitelman käsittely etenee kunnanhallitukseen talousarviokäsittelyn yhteydessä, talousarviokäsittely alkaa 24.10.2016. Kunnanvaltuusto käsittelee talousarvion ja taloussuunnitelman 7.11.2016.

Pitääkö kyläkoulut lakkauttaa?

Ei
79% (19 ääntä)
Kyllä
21% (5 ääntä)
Ääniä yhteensä: 24

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat