Paikalliset

Äidit tarvitsevat tukea lapsiarjen yksinäisyyteen – MLL hakee perhekummeja

Sirpa Kurki sai MLL:n perhekummin vuosi sitten tuekseen. Kuvassa Sirpa, 6-vuotias poika Kasper ja 1-vuotiaat kaksostytöt Silja (vas.) ja Alisa.

Milja Viljamaa

MLL Uudenmaan piiri kouluttaa Vihdissä vapaaehtoisia lapsiperheiden tueksi. Koulutuksessa käydään läpi vapaaehtoisuuden periaatteita ja toimimista perheessä tai ystävänä.

– Koulutuksen avulla vapaaehtoisemme saavat varmuutta kummi- ja ystäväsuhteen aloittamiseen ja tulemme itsekin mukaan vapaaehtoisen ja perheen tai ystävän tapaamiseen ensimmäisellä kerralla, MLL:n perhekummitoiminnan koordinaattori Jaana Ritola kertoo.

Vapaaehtoiset perhekummit auttavat perheitä jaksamaan lapsiperhearkea, eikä se maksa perheelle mitään. MLL Uudenmaan piirin koordinaattori tukee suhdetta sen varrella. Yleensä perhekummi tapaa perhettä pari kertaa kuussa muutaman tunnin ajan. – Toivoisimme tavoittavamme paljon uusia vapaaehtoisia. Ilmoittautuneita ei ole tällä hetkellä tarpeeksi Vihdin alueella apua tarvitseviin perheisiin nähden, Ritola sanoo.

Lapsille hänestä tuli kuin varamummi.

Entinen vihtiläinen, nykyinen myrskyläläinen Sirpa Kurki haki perhekummia vähän yli vuosi sitten, kun oli yksin kotona 6-vuotiaan pojan ja vuoden ikäisten kaksostyttöjen kanssa.

– Löysin MLL:n perhekummitoiminnan muistaakseni Facebookin kautta, hän muistelee. – Tunsin itseni yksinäiseksi, kun olin lasten kanssa yksin kotona. Kaikki päivät tuntuivat samanlaisilta ja ystävillekään ei aina sopinut, kun yritin ehdottaa tapaamista.

Samoin kokeville äideille hän voisi suositella perhekummia.

Perhe sai perhekummin, joka tuntui heti ensimmäisenä päivänä perheenjäseneltä. – Muistan, että kemiamme osuivat heti kohdilleen ja lapsille hänestä tuli kuin varamummi, Kurki muistaa.

Äiti odotti perhekummia ihan seurankin vuoksi ja joskus kummi leikki lasten kanssa, kun hän laittoi ruokaa.

– Hän auttoi harhauttamaan lasten huomiota äidistä pois, hän kertoo tyytyväisenä.

Iso apu kummista oli myös kauppareissuilla, kun kaikissa kaupoissa ei ollut kahden taaperon kärryjä.

Nyt kummisuhde on jo ohi, mutta perhe aikoo tavata kummin kanssa pian.

– Ajattelimme, että hän voisi tulla vaikka yökylään, että voisimme tavata kunnolla pitkästä aikaa, Kurki kertoo.

– Meille perhekummi toi niin paljon apua ja tukea, että uskalsin tsempata itseni perustamaan lastenvaatteisiin erikoistuvan verkkokaupan, joka aukeaa nyt lokakuussa, hän lisää onnellisena.

Vihdin perhekummien koulutusjakso Kaarikeskuksessa (Pisteenkaari 15, Nummela) la 8.10. klo 10-16, ke 12.10. klo 17.30-20, la 15.10. klo 10-16. Lisätietoja: Jaana Ritola p. 044 2029688 tai [email protected]

 

Kuvatekstin nimivirhe korjattu 5.10.2016

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat