Paikalliset

Frisbeegolfkorit palkinnoksi VYK:n oppilaiden uurastuksesta

Tuikunkuoria kerättiin yli 40 000 yhteiskoulussa.

Voittajaluokan 8-9H:n ylpeät oppilaat Ruben Airas (vas.) ja Niko Tammio.

Marko Puranen

Vihdin yhteiskoulussa elettiin viime keväänä jännittäviä aikoja, kun neljän kuukauden ajan kestäneen tuikunkuorien keräyskilpailun pääpalkinnot saapuivat koululle.

Voittajaluokaksi selvisi tiukan kamppailun jälkeen 8-9H. Yhteensä Vihdin yhteiskoulussa kerättiin yli 40 000 alumiinista tuikunkuorta eli noin 100 kappaletta oppilasta kohti.

Kilpailun pääsponsorit nummelalainen Lankapaja Oy ja tamperelainen Innova Champion Europe Oy lahjoittivat kolme kappaleita huippulaadukkaita frisbeegolfkoreja, jollaisia löytyy esimerkiksi frisbeegolfradoilta ympäri maailmaa.

Poikkeuksena tosin on, että kaksi koreista ovat täysin uniikin värisiä, voittajaluokan oppilaiden itse valitsemia.

Korit saivat ylleen räikeän pinkin ja hillityn sinivihreän sekä monelle tutun perinteisen keltaisen värin.

Syksyllä kaikki korit pääsivät vihdoin tosi toimiin Vihdin yhteiskoulun liikuntapäivänä ja innokkaita nuoria frisbeegolfaajia riitti jopa jonoksi asti.

Suomen nopeimmin kasvava liikuntalaji.

Tuikunkuorien keräyskilpailun valitut sponsorit eivät olleet sattumaa. Koska aiheena oli alumiinin kierrättäminen, haluttiin Vihdin yhteiskoulussa linkittää se metallialaan. Yksi on Vihdin suurimmista työnantajista, Lankapaja Oy.

Koulussa haluttiin lisätä kestävän kehityksen ajatuksen lisäksi myös koulun viihtyvyyttä ja nuorten liikkumista. Mukaan lähti myös Innova Champion Europe Oy, jonka alihankkijana Lankapaja Oy toimii, ja jonka tuotantotiloissa frisbeegolfkorit valmistuvat.

Erityisesti kiittäminen on Lankapaja Oy:n tuotantojohtajaa Jari Aholaa ja Innova Champion Europe Oy:n toimitusjohtajaa Jussi Meresmaata. Molemmille oli itsestään selvää lähteä tukemaan Vihdin yhteiskoulun kilpailua.

– Frisbeegolf on edullista, omaehtoista luontoliikuntaa kaikenikäisille. Se soveltuu ikää, sukupuoleen tai tulotasoon katsomatta kaikille. Frisbeegolf on Suomen nopeimmin kasvava liikuntalaji ja haluan olla mukana tukemassa lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia, tiivistää Meresmaa, jota voidaan pitää Suomen frisbeegolfin ikonina ja uranuurtajana.

Vaikka keväällä korien saavuttu jännitys hieman helpotti, ei projekti vielä ole valmis.

Nyt jännitetään vielä sitä, että voiko koreja asentaa kiinteästi koulun lähelle.

Haastetta tuottaa keskeneräinen Kirkonkylän kampuksen ja sen ympäristön suunnittelu. Olisi turhaa valaa koreja maahan, jos ne joutuisi kaivamaan vuoden päästä jo ylös. Joten tässä vaiheessa korit vielä hakevat paikkaansa.

Alun perin ja edelleenkin on tarkoitus, että korit olisivat paitsi oppilaiden, myös kaikkien vihtiläisten käytössä.

Selvää kiinnostusta on ohikulkijoilla ollut koreja kohtaan. Muun muassa eräs vanhempi rouva olisi mielellään tuonut jo lapsenlapsensa heittelemään.

Mutta ikävä kyllä korit ovat tällä hetkellä oppilaiden käytössä vain satunnaisesti liikuntatuntien ajan. Toivottavasti viimeistään kevätauringon paistaessa koululla ollaan viisaampia korien sijoituspaikasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat