Paikalliset

’Joudumme sopeutumaan tilanteeseen’

Vihdin seurakunnan jäsenmäärässä vähennystä viime vuonna 189 .

Kirkonkylässä järjestettiin viime kesänä Vihdin suurimmat tapahtumat: Lähetysjuhlat, juhannusjuhlat ja Wuosisatamarkkinat.

Vesa Valtonen

Vihdin seurakunnan jäsenmäärä väheni viime vuonna vajaalla prosentilla – kirkosta erosi 303 vihtiläistä ja kirkkoon liittyi 114 vihtiläistä.

– Seurakunnat joutuvat miettimään mitä pitäisi toiminnassa supistaa, Vihdin seurakunnan kirkkoherra Pekka Valkeapää pohdiskelee.

– Me joudumme sopeutumaan tilanteeseen. On mietittävä, että voiko seurakunta tulevaisuudessa enää olla koko kansan palvelija.

Jäsenmäärän aleneminen tarkoittaa käytännössä verotulojen alenemista. Noin 200 jäsenen väheneminen tarkoittaa käytännössä vuositasolla noin 50 000 euron suuruista verotulojen vähennystä.

Seurakunnassa tehdään nyt uutta strategiaa, jossa kirkkoherran mielestä on linjattava esimerkiksi kiinteistöjen ylläpidon tulevaisuus.

– Siunauskappeli on poistettu käytöstä ja Riuttarannan vanha päärakennus on käyttökiellossa. Seurakunnassa on kappeliasiaa linjattu niin, että uutta siunauskappelia ei rakenneta ellei seurakunnan taloustilanne olennaisesti kohene, Valkeapää tiivistää.

Seurakunnan tiedottamisesta vastaavat Päivi Juusonen ja Heikki Nieminen kertovat, että kosteusvaurioista kärsineen kappelin poistuminen käytöstä on herättänyt paljon tunteita.

Viime vuodesta kirkkoherra nostaa esille useita erityisen hyviä asioita.

– Vihdissä on kamarikuoro noussut merkittäväksi tekijäksi – kirkkomusiikki on ollut Vihdissä vahvaa jo vuosikymmeniä. Piritat ovat hyvässä iskussa.

– Seurakunnan kerhoissa käy huomattava osa ikäluokista ja noin 88 prosenttia ikäluokasta käy rippikoulun. Olemme antaneet isosapua myös Karkkilaan ja Lohjalle. Rippikoulu on yksi vihtiläinen menestystarina.

Pekka Valkeapää mainitsee viime vuoden toiminnasta erityisesti myös onnistuneen diakoniatyön. Kolmatta vuotta toimivat Toivon Paikatkin ovat osoittautuneet hyvin tarpeellisiksi.

Majataloillat Nummelassa ovat puolestaan keränneet seurakuntakeskukseen yhdessäoloon paljon myös niitä, jotka eivät juurikaan osallistu seurakunnan muuhun toimintaan.

– Vuosi oli kaiken kaikkiaan toiminnallisesti hyvä, myös joulun ajan tilaisuudet kokosivat hyvin yhteen väkeä, kirkkoherra Pekka Valkeapää tiivistää.

Seurakunta

Vihdin seurakunta täyttää tänä vuonna 510 vuotta.

Jäseniä oli vuoden 2016 lopussa 20 745.

Vuosittain Vihdin seurakunnassa kastetaan noin 210 henkeä ja siunataan hautaan noin 160.

Rippikoulun käy noin 350 nuorta.

Avioliiton kirkollisia vihkimisiä on noin 50 ja siviilivihkimisiä on noin 40

Vuonna 2015 kirkkoon liittyi Vihdissä 108 ja erosi 391 henkeä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat