Temmellystä ja toivemusaa

Nuoriso-ohjaaja Laura Ollila, harjoittelija Iina Helenius ja erityisliikunnanohjaaja Sami Hakala-Bergman nuorisokeskus Klubin keittiössä. Vihdin nuorisopalveluilla on Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi erilaisia teemakuukausia. Parhaillaan vietetään mediakasvatuskuukautta.

Maria Aittoniemi

Vihdissä on paljon tekemistä nuorille talvilomalaisille.

Talvilomalla lapset, nuoret ja perheet pääsevät taas temmeltämään ja temppuilemaan Nummelanharjun uuteen liikuntahalliin. Syksyllä paljon kiitosta saaneet temmellyspäivät uusitaan talviloman kunniaksi. Liikuntapalvelu järjestää Temmellyspäivät tiistaina 21.2. ja perjantaina 24.2. Alle kouluikäiset ja perheet kutsutaan kello 10 – 12 ja koululaiset kello 13 - 15.

– Syyslomalla Temmellyspäivään osallistui sata henkeä, Sami Hakala-Bergman kertoo.

Temmellyspäivän ohjelmassa on muun muassa temppuilua, kehonhallintaa, kasvomaalausta ja pallopelejä.

– Oli kivaa, että syksyllä tapahtumaan tuli paljon perheitä. Nytkin toivomme, että perheet tekevät asioita yhdessä, Hakala-Bergman sanoo.

Muutakin liikunnallista ohjelmaa on tarjolla. Kunnan liikuntapalvelut järjestää uimahallilla lauantaina 18.2. Lasten lauantain kello 11.00 – 16.00. Lapsille on varattu kaksi rataa ja lasten allas, muille uimareille on varattu myös kaksi rataa. Lasten lauantain ohjelmassa on tehtävän metsästystä, toivemusaa, yhteisiä pelejä ja leikkejä, vaatteet päällä uintia uimahallin vaatteissa, opetustuokioita ja hyppyjä. Tapahtuma maksaa viisi euroa/lapsi. Uimahalli on lauantaina avoinna kello 18 asti.

Lasten lauantaina järjestetään lisäksi piirustuskilpailu, jonka aiheena on: Minä vedessä. Piirustusten tulee olla paperikooltaan A4 ja ne voi tehdä kotona tai Lastenlauantaina 18.2. uimahallilla. Työt tulee palauttaa Vihdin uimahallin kassalle lauantaina 18.2. kello 11.00-17.00. Kilpailuun osallistuvat työt tulevat Vihdin uimahalliin esille kevään 2017 aikana.

Piirustuksen taakse pitää kirjoittaa taiteilijan nimi, ikä ja puhelinnumero. Osallistuvien töiden kesken arvotaan kaksi lahjakorttia Vihti Bowlingiin.

Talvilomaviikon aikana arkipäivinä perhelippu uimahalliin maksaa 15 euroa perheeltä ennen kello 15 ja kello 15 jälkeen 10 euroa perheeltä. Perhelipulla pääsee uimaan kaksi aikuista ja 1 – 3 lasta.

Keskiviikkona 22.2. kello 11.00 – 13.00 uimahallilla järjestetään maksuton melontakokeilu uimataitoisille.

Nuorisokeskus Klubi on talvilomaviikolla auki maanantaina ja keskiviikkona; kaikille alakouluikäisille kello 12 – 15 ja 13 – 17-vuotiaille kello 16 – 20. Perjantaina Klubilla on Kutosklubi avoinna normaalista kello 15 – 17 ja 13 – 17-vuotiaille kello 18 – 22. Ohari kirkonkylällä on auki maanantaina pidennetysti. 13 – 17-vuotiaiden yökahvila on avoinna kello 18 – 22 ja ilta jatkuu yönuokkarina aina yöllä kahteen asti, jos ilmoittautumisia tulee tarpeeksi. Ilmoittautumisohjeet ovat Oharin nettisivuilla. Keskiviikkona Ohari on auki normaalisti; 5 – 6-luokkalaisille kello 14 – 16 ja 13 – 17-vuotiaille kello 17 – 20.

Talvilomaviikolla järjestetään myös NuPS-jalkapallokoulu 20. - 22.2.2017. Koulu on suunnattu vuosina 2002–2009 syntyneille tytöille ja pojille. Se pidetään Nummelan Ratapuiston Painokiila Areenalla ja ohjattua opetusta on joka päivä kello 9.30 - 14.00. Jalkapallokoulussa opetellaan lajin alkeita leikkimielellä ja hyvässä hengessä. Uutena tänä vuonna on maalivahtileiri sekä talenttileiri hieman edistyneimmille pelaajille.

Mukaan otetaan enintään 100 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Jalkapallokoulun osallistumismaksu on 60 euroa, johon sisältyy opetuksen lisäksi vakuutus, harjoitusvuorot ja diplomi sekä ruokailu joka päivä AirClub Nummelassa.

Vihdin seurakunta järjestää talvilomalla kaksi retkipäivää Huimalaan; tiistaina 21.2. ja keskiviikkona 22.2. mutta molemmat retket ovat täynnä. Varapaikoille voi ilmoittautua nuorisotyönohajaaja Maarit Tampiolle [email protected]. Retken hinta on 30 euroa sisältäen sisäänpääsyn, matkat, vakuutukset ja ruokailun.

Vihdin Kuvataidekoulu järjestää talvilomalla Elokuvatyöpajan yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille. Ensimmäinen elokuvapaja täyttyi nopeasti, minkä takia kuvataidekoulu järjestää toisenkin lyhytkurssin samoina päivinä 20.2.-22.2. Elokuvatyöpaja kokoontuu kello 13.30-16.30. Pajan vapaista paikoista voi kysellä esimerkiksi sähköpostilla, [email protected].

Juttua muokattu 15.2. klo 8.53: Temmellyspäivä on perjantaina 24.2. ei torstaina.

Käyttäjän maria.aittoniemi@media.fi kuva
Maria Aittoniemi