Kulmakarvoissa viehättää luonnollisuus

Sirje Koli-Lindholm tuli Kauneushoitola Teija Liljaan laittamaan ripset ja kulmat kuntoon kestovärjäyksellä.

Elisa Grönholm

Kauneushoitola Teija Liljassa Vihdin kirkonkylällä tehdään pigmentointeja 3D-tekniikalla.

Kosmetologi Teija Liljalla on selkeä käsitys siitä, kenelle 3D-tekniikalla tehdyt kulmakarvat sopivat.

– Jos on harvat tai vaaleat kulmakarvat, kulmakarvoissa huono malli tai ei kulmakarvoja ollenkaan, Lilja sanoo.

3D on piirtotekniikka, jossa asiakkaan kulmiin piirretään kulmakarvoja omien karvojen suuntaisesti jäljitellen karvan kasvua. 3D:n pysyvyys ja hyödyt ovat samat kuin vanhalla tekniikalla tehdyissä pigmentoinneissa, mutta lopputulos on luonnollisemman ja aidomman näköinen.

Lilja on ollut 27 vuotta Suomen Kosmetologien Yhdistyksen kosmetologi, ja hänellä on ollut kauneushoitola Vihdin kirkonkylällä jo 18 vuotta, mutta kulmien pigmentoinnin hän aloitti vasta 3D-tekniikan myötä.

– En ollut aikaisemmin innostunut kulmakarvojen pigmentoinneista, sillä lopputulos oli usein palkkimainen ja epäaito, hän kertoo.

Juuri tehdyt 3D-pigmentoidut kulmakarvat voivat näyttää tummilta, mutta väri haalistuu ihon uudistumisprosessin ansiosta, sillä väriä laitetaan vain ihon ylimpään kerokseen. Värin valintaan vaikuttaa se, mihin on tottunut sekä esimerkiksi ihonväri ja ikä.

– Jos vanhemmalla ihmisellä harmahtaa hiukset, kulmien sävy voi olla harmahtavampi, Lilja sanoo. Hänen mielestään kulmista tehdään mieluummin ensin liian vaaleat ja värin vahvistuksessa lisätään tummuutta, kun nähdään miten väri ihossa pysyy.

– Värit ovat vuosien aikana parantuneet, eivätkä enää muutu niin punertavaksi kuin ennen, hän kertoo. Miksi sitten kulmien värjäys kannattaa?

– Kulmakarvat antavat kasvoille ryhtiä, Lilja sanoo. Hänen mielestään pigmentoiduista kulmakarvoista on hyötyä etenkin vanhemmille, kun näkö on jo huonontunut ja käsi saattaa täristä kulmameikkiä laittaessa.

– Ei tarvitse sitten joka päivä mennä kauneushoitolaan, vaan kulmat on siellä valmiina. Se muuttaa paljon.

3D-tekniikalla tehdyt kulmakarvat eivät kuitenkaan ole vain ikäihmisten juttu, vaan ne käyvät hyvin nuoremmillekin. Pigmentoinnilla voi korjata kulmakarvojen muotoa, eikä urheilijan tarvitse olla jatkuvasti piirtämässä kulmia uudestaan.

Liljan mukaan 3D-tekniikka onkin kasvattanut suosiotaan nuorten keskuudessa, koska väri pysyy vain yhdestä kolmeen vuoteen, toisin kuin aikaisemmin tehdyissä tatuointikulmissa. Se on hyvä, koska kasvojen malli ja muoti voivat muuttua vuosien aikana.

Jokaisessa on jotain kaunista, josta voi inspiroitua.

– Voi olla, ettei tykkääkään niistä enää viiden vuoden päästä, kosmetologi tuumaa. Silti kolme vuotta on pitkä aika, ja Liljan mielestä onkin tärkeää, että asiakas haluaa itse pigmentoida kulmansa.

– Kanssani voi tulla keskustelemaan asiasta. Jos joku empii, sanon että pitäisikö miettiä vielä vähän aikaa.

Lilja kehottaa pigmentoimaan kulmat nyt keväällä tai syksystä, koska paranemisvaiheessa on vältettävä hikoilua viikon verran, ja kesällä moni saunoo ja mökkeilee. Kosmetologi suosii kaikissa hoidoissaan luonnollisuutta.

– Jokaisessa on jotain kaunista, josta voi inspiroitua.

Liljan mielestä ei tarvitse olla kovin meikattu, mutta joskus huulikiillostakin voi saada väriä.

Elisa Grönholm