Talviloman sää: yksi täydellinen ulkoilupäivä – sunnuntaina jo varoituksia

Kuvituskuva.

Heli Kurimo

Talviloma päästään aloittamaan Etelä-Suomessa näillä näkymin täydellisessä ulkoilusäässä, sillä lauantaina Etelä- ja Keski-Suomessa sää on selkeä sekä poutainen ja lämpötila pysyy pakkasen puolella.

Riemu jää hetkelliseksi, sillä sunnuntaina matalapaineen alue kulkee lännestä maan yli tuoden mukanaan sateita.

Maan etelä- ja keskiosassa sateet tulevat vetenä ja räntänä. Pohjoiseen lomanviettoon sunnuntaina ajavien kannattaa olla tarkkana, sillä pohjoiseen on luvassa runsaita lumi- ja räntäsateita. Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli on erittäin huono lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä alkaen aina sunnuntai-iltaan asti Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Kun matalapaine väistyy Suomen yltä, Etelä-Suomeenkin pääsee virtaamaan jälleen viileää ilmaa. Maanantai onkin jälleen suuressa osassa maata pakkas- ja poutapäivä.

Loppuviikon säästä on meteorologi Ville Siiskosen mukaan tässä vaiheessa mahdotonta sanoa mitään varmaa.

– Maanantain jälkeen sään ennustettavuus on aika heikkoa niin lämpötilojen kuin sateidenkin osalta. Skandinavian yllä on matalapaine, mutta tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa, mitä kautta sen osakeskukset viikon aikana kulkevat, Siiskonen sanoo.

 

Käyttäjän henna.sotamaa-leino@media.fi kuva
Henna Sotamaa-Leino