Abit -17 make ViLu great again

Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

Opettaja Maria Pirinen tarkasti, että jokaisella abiturientilla oli pipo päässä ja hanskat kädessä kuorma-auton lavalle mennessä.

Maria Aittoniemi

Penkkarit

Maria Aittoniemi

Maria Aittoniemi

PENKKARIT Vihdin lukion jätti 140 opiskelijaa.

– Hieno vuosikerta, kiitteli Vihdin lukion rehtori Satu Nokelainen abiturienttejä penkkaripäivänä. – Toimeliaita ja aikaansaavia, hän kehui kruunu keikkuen hiuksillaan. Abiturientit olivat kruunanneet rehtorin Miss ViLu -tittelillä ennen lähtöään penkkariajelulle.

Abien toimeliaisuudesta Nokelainen antaa esimerkkinä hienon abi-gaalan, penkkaripäivän ohjelman ja sen, että abiturientit olivat keksineet pyytää Luksiasta autot lainalle ja opiskelijat kuljettajiksi.

– Säästivät pitkän pennin, rehtori kehaisi.

Tänä keväänä Vihdin lukiossa on 140 abiturienttia, joiden opintie lukiossa päättyi ja ylioppilaskirjoituksiin valmistava lukuloma alkoi.

– Jaahas, se olis pari rivii lottoo, abit ilakoivat kuorma-auton kyljen lakanassa.

Lakanateksteissä ovat kautta vuosien näkyneet abiturienttien lukiovuosien ilmiöt, niin nytkin:

– Muut hunttaa pokemoneja, me huntataan älliä.

– Abit -17 make ViLu great again

Hauskojen heittojen joukossa oli myös lakana, joka kertoi luottavuudesta menestymiseen:

– Kohta nousee päähän -tekstin vieressä oli valkolakki.

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat 10.2. helmikuuta äidinkielen tekstitaidon kokeella. Myös vieraiden kielten kuullunymmärtämiskokeet ovat jo olleet. Lukuloman jälkeen kirjoitukset jatkuvat maanantaina 13. maaliskuuta äidinkielen esseekokeella. Viimeinen ylioppilaskirjoitusten koepäivä on maaliskuun 29. päivä, jolloin kirjoitetaan saamen äidinkielen koe.

Ylioppilaskokeen voi suorittaa useammassa erässä. Kaiken kaikkiaan Vihdin lukiossa tänä keväänä yo-kokeita suorittaa 187 opiskelijaa.

Ylioppilastutkinto sähköistyy asteittain. Syksyllä 2016 saksan, maantieteen ja filosofian kokeet olivat jo sähköisiä, tänä keväänä kirjoitetaan myös ranskan, yhteiskuntaopin ja psykologian kokeet sähköisessä muodossa. Viimeisenä mukaan tulevat matematiikan kokeet keväällä 2019.

Käyttäjän maria.aittoniemi@media.fi kuva
Maria Aittoniemi