ViVi piti kakkossijansa kotiladulla – maakuntaviestin voitto meni Vantaalle

Entinen huippuhiihtäjä Marjo Korander-Taavitsainen hiihti ensimmäistä kertaa kilpaa neljään vuoteen ja lähetti Kalle Rytkösen ankkuriosuudelle toisena.

Kari Sallinen

Suurin ennakkosuosikki Vantaan Hiihtoseura voitti Etelä-Suomen Hiihto ry:n maakuntaviestin Nummelanharjulla tiistaina. Vantaa johti kisaa alusta lähtien ylivoimaisesti. Vihdin Viesti uusi viime vuoden kakkossijansa.

– Mitalisijoja lähdimme tavoittelemaan, ja se toteutui, totesi ViVin joukkueenjohtaja ja kilpailujen johtaja Petri Teittinen.

Viime vuonna vihtiläiset olivat yllättäen kakkosia Espoon Hiihtoseuran jälkeen. Tänä vuonna Espoo jätettiin kolmanneksi. IF Sibbo Vargarna oli neljäs.

Vihtiläisten taival mitalisijoille alkoi takellellen. Viiden kilometrin avausosuudella Jukka Palo jäi neljänneksi eli viimeiseksi 50 sekuntia Vantaasta ja 20 sekuntia kolmannesta sijasta.

– Toiset menivät kovempaa. Jäin heti alussa luistossa, kertoi Palo.

Ratkaisuosuuksia olivat kaksi seuraavaa, joilla olivat lohjalaiset Heini ja Markus Nikander. Heini vaihtoi kolmantena ja Markus kakkosena 30 sekunnin erolla Espooseen.

– En saanut ihan kaikkea irti. Edellisinä päivinä minulla oli lievää lämpöä, mutta hiihtäessä ei ollut sairas olo, kommentoi Markus Nikander.

Seuraavilla kolmella osuudella sijoitukset pysyivät samoina, mutta erot kasvoivat.

Samuli Nion jälkeen toiseksi viimeisen osuuden hiihti entinen huippu Marjo Korander-Taavitsainen, 35, joka muun muassa voitti reilut kymmenen vuotta sitten kaksi SM-pronssia.

– Tämä oli ensimmäinen hiihtokisani neljään vuoteen. Kävin kansallisissa kisoissa ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen, kertoi Korander-Taavitsainen, jolla on nyt kolme lasta.

– En ole tehnyt kovia harjoituksia, niin ei oikein kulkenut, mutta kivaahan tämä oli, kun ottaa vähän huumorilla.

Kalle Rytköselle jäi ankkuriosuudelle kakkossijan varmistelu.

Vantaan joukkueessa toiseksi viimeisen osuuden hiihti maajoukkuehiihtäjä Laura Monosen sisko Eeva Ahervo, joka lähetti ankkuriosuudelle Lauran miehen Janne Monosen.

Osanottajien määrä ihmetytti kisapaikalla. Pääsarjassa A:ssa oli vain neljä joukkuetta, tosin ne olivat viime vuoden neljä parasta. Maakuntaviesti hiihdettiin toista kertaa yhdistetyn Etelä-Suomen Hiihto ry:n alla. Mukana ovat entisen Uudenmaan ja Helsingin piirin joukkueet. Viime vuonna kisaamassa Nummelassa oli kahdeksan joukkuetta.

– Kyllä joukkueiden pieni määrä yllätti ja oli pettymys, totesi kilpailun johtaja Petri Teittinen.

– Nykyinen osallistumisen ajatusmaailma ei ole minulle avautunut. B:ssä, jokamiesluokassa oli peräti 24 joukkuetta. Olisi luullut, että pääkaupunkiseudulta tulee kakkosjoukkueitakin A-sarjaan mukaan. Keravan Urheilijoistakin olisi saatu jalkeille hyvä ryhmä.

– Maakuntaviestin arvostus on piirissä hiipumassa, vaikka niin ei pitäisi mielestäni olla, painotti Teittinen.

Käyttäjän kari.sallinen@media.fi kuva
Kari Sallinen