"Lapsi on aina tervetullut kirkkoon" – uusi lastenpaikka kirkkosalissa

Uusi lastenpaikka on tehty kirkkosalin kulmaukseen.

Maija-Liisa Nyman

Nummelan seurakuntakeskuksen kirkkosalista löytyy nyt lapsille oma nurkkaus. Siinä lapset voivat lueskella, leikkiä tai vaikka pötkötellä messun aikana.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Hanna Suhonen kertoo, että lastenpaikka rakennettiin tiistaina mutta se on ollut suunnitelmissa jo pidempään. Myös Vihdin kirkkoon on samantapainen tila tulossa.

Sekä kirkkoon että seurakuntakeskukseen on aikaisemminkin tehty lapsille omia tiloja silloin, kun messu on ollut erityisesti perheille tai lapsille suunnattu. Nämä ovat kuitenkin olleet väliaikaisia. Nyt kirkkosaliin valmistunut lastenpaikka on pysyvä, ja pysyvä on tarkoitus tehdä myös kirkkoon tulevasta tilasta.

– Messu on seurakuntaelämän oleellinen ydin, Suhonen toteaa ja kertoo: – Haluamme viestiä sitä, että messu on lastenkin paikka. Lapsi on aina tervetullut kirkkoon.

Suhosen mielestä on tärkeää, että lapsi kokee olevansa hyväksytty. Lapsikin saa tulla kirkkoon ja messuun sellaisena kuin on. Niinpä hän voi vaikka pöristellä pikkuautoilla tai kokoilla palapeliä halutessaan.

Suhonen kertoo, että nurkkauksen lelut on kerätty seurakunnan kokoelmista. Leluparkkihalli nurkkaukseen on tarkoitus vielä ostaa.

Haluamme viestiä sitä, että messu on lastenkin paikka.

– Olen tyytyväinen, että saimme konkreettista valmiiksi, Suhonen sanoo, mutta huomauttaa, että käytäntö ja lasten palaute vasta kertovat, kuinka hyvä nurkkaus on.

Palautetta ja ideoita hän toivoo seurakuntalaisten antavan myös Vihdin kirkon lasten paikasta, joka on vielä suunnitteluasteella. Ideoita voi lähettää Hanna Suhoselle sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai niitä voi laittaa Vihdin seurakunnan Facebook-sivulle.

Käyttäjän Maija-Liisa Nyman kuva

Maija-Liisa Nyman