Paikalliset

Neljällä vihtiläiskoiralla kymmeniä tuhansia faneja - Makkosen pojat ovat tottuneita koirajulkkiksia

Makkosen pojilla on jo kaksi omaa seinäkalenteria. Elisa Makkonen kuvaa itse koiriaan ja kirjoittaa suosittuja koirapäivityksiä.

Heli Kurimo

Nummelassa asuvan Elisa Makkosen neljästä kääpiösnautserista on tullut kymmenille tuhansille faneille läheisiä sosiaalisen median kautta.

Makkosen Facebook-päivityksiä neljän koiransa Wilhon, Masan, Arvon ja Oivan kuulumisista seuraa parhaimmillaan pitkälti yli 30 000 fania.

Hän kertoo päivityksissä koirien tekemisistä kivojen kuvien kera. Kääpiösnautseri onkin otus, joka on aina hauskan näköinen kirkkaine silmineen, vaaleine ”kulmakarvoineen” ja partatupsuineen.

Usein päivityksissä nähdään myös pientä päivänpoliittista tai muuta ajankohtaista kommentointia, tietysti huumorilla.

– Siellä on valtavia yleisöpiikkejä välillä, kuten koirien päivitys MM-lätkään liittyen. Otamme vähän kantaa koiramaisella otteella, kuvailee Makkonen.

– Positiivisuuteen pyrin aina, ja se varmaan on tärkein syy isoon seuraajamäärään.

Makkosen pojat -ilmiö on nyt toiminimi, jolla on omien sivujen lisäksi oma verkkokauppa sekä messu-, pr- ja fanitapaamisia.

Makkoskaupasta voi ostaa vaikka Makkosen poikien kuvilla varustetun seinäkalenterin, ekokangaskassin, koiramaisen magneettisetin ja snautseripostikortteja.

Facebook-sivuille Makkonen ei juuri ole ottanut mainontaa, koska se voi häiritä ihmisiä.

– Kaupallisuuden kanssa kannattaa olla varovainen, ja laatu ennen kaikkea. Me olemme tehneet myös hyväntekeväisyyttä eli lahjoittaneet esimerkiksi kalenterituottoja löytöeläintaloille.

Hän on alkuperäiseltä ammatiltaan sairaanhoitaja, mutta nyt hän työllistää itsensä Makkosen poikien managerina.

– Minulla ei ole alunperin mitään yrittäjyys- tai kauppiasosaamista, vaan kaikki on luotu itse harjoittelemalla.

Ideoita on toistaiseksi riittänyt. Tarjolla on ollut Makkosten poikien joulukortteja ja pop up -kauppojakin.

– Tämä kaikki alkoi alunperin puolivahingossa, kun kirjoitin facebookiin kääpiösnautseri-sivuille.

– Jotkut siellä alkoivat tykkäämään. Makkosen pojat -nimityskin syntyi siellä, kun lukijat huhuilivat poikien uusia kuulumisia. Minulle ehdotettiin omien sivujen tekemistä.

Nyt on tehty kustannussopimus koirien päiväkirja -tyyppisestä kirjasta, ja se ilmestyy syksyllä samoin kuin seuraava kalenteri.

Koirat itse suhtautuvat julkisuuteen perin rauhallisesti.

– Ne eivät onneksi tiedä tästä mitään, niiden elämä on ihan normaalia koiran elämää. Rapsuttaa saa ja namit kelpaa.

Makkosen tavoitteena on päivittää facebook-sivua melkein joka päivä. Hän kokee olevansa vastuussa aktiivilukijoille, jotka odottavat pojista uutisia.

– Kyllä se on pysäyttänyt, miten tärkeitä pojista on monille tullut. Esimerkiksi viime päivitys Wilhon terveysongelmista herätti valtavasti myötäelämistä.

– Eniten tässä palkitsee se, että ihmiset saavat päivityksistä ja kuvista jotakin. Ne tuovat ihmisten päivään sisältöä. Eikä tarvitse kauheasti pohtia mitä kirjoittaisi, neljästä koirasta on aina jotain kuulumisia kerrottavana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat