'Täällä on mukava asiakaskunta'

Apteekkari Saija Sundholm Nummelan Apteekin uusissa tiloissa.

Maria Aittoniemi

Nummelan Apteekilla on uusi apteekkari ja uudet tilat.

Nummelan Apteekki on muuttanut. Muutto tapahtui sanan mukaisesti yhdessä yössä. Huhtikuun kuudentena päivänä päättyi toiminta Naaranpajuntiellä ja seuraavana, seitsemäntenä päivänä alkoi K-Citymarketin kiinteistössä. Samalla vaihtui apteekkari: Merja Hujanen jäi eläkkeelle ja Saija Sundholm aloitti uutena apteekkarina. Farmasian tohtori Sundholm on ennen Nummelaa toiminut Helsingin Laajasalossa apteekkarina. Ensimmäinen Sundholmin apteekki oli Lohjalla.

– Olin jo pitkään katsellut tätä aluetta, täällä on mukava asiakaskunta, siitä tiedetään aika paljon, samoin täällä on hyvä henkilökunta. Tämä on ihan unelmieni täyttymys, Sundholm iloitsee ja aprikoi viihtyvänsä Nummelassa eläkeikäänsä asti.

Asiakkaat ovat löytäneet uusiin, Seppälältä vapautuneisiin tiloihin. Palautettakin on jo tullut.

– On kiitelty sijainnista, raikkaudesta ja uutuudesta, Sundholm hymyilee, ja kertoo, että Nummelan Apteekissa on nyt panostettu paljon myös asiakaspalvelun sujuvuuteen.

Henkilökuntaa on palkattu lisää ja on investoitu uuteen lääkerobottiin. Takahuoneessa uurastava, alan viimeisintä teknologiaa oleva robotti poimii hyllyiltään lääkkeet nopeasti ja täsmällisesti.

Sundholm kertoo, että henkilökunnan työvaiheet on mietitty tarkkaan asioinnin sujuvoittamiseksi. Hän myös muistuttaa, että reseptiasiakkaiden palvelutilanteessa on paljon sellaista työtä, mikä ei näy asiakkaalle.

– Kuten lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistaminen, hän antaa esimerkkinä.

Sundholm uskoo, että lähiaikoina kaikki uudet järjestelmät ja ohjelmat saadaan ajettua sisään ja toiminnan rutiinit alkavat pyöriä normaalisti.

Myös aukioloaikoja on laajennettu entisestä.

– Me avaamme kello 8.30, koska terveyskeskus aukeaa kello kahdeksan, Sundholm sanoo. – Ja aukioloaikoja pidennetään, jos paineita siihen on.

Käyttäjän maria.aittoniemi@media.fi kuva
Maria Aittoniemi