Paikalliset

Petri Munck – monien sointujen mies

Lauluntekijä Petri Munck juhlii nelikymppisiään.

Muusikko- ja esiintymisajastaan Petri Munck muistelee lämmöllä omaa bändiporukkaansa, joista tuli elinikäisiä ystäviä.

Nina Paloheimo

Petri Munck istahtaa sunnuntai-iltana kotinsa terassille. Takana on täysi työviikko keväällä avatussa PuuhaParkissa, jonka tapahtumavastaavana ja yritysmyyjänä Munck on toiminut tammikuusta saakka. Kotoakin löytyy vilinää, siitä pitävät huolen Petrin ja hänen vaimonsa Joannan kaksivuotias poika ja pieni koira. Munckin vanhempi tytär ei ole tänään kotosalla.

Nummelalaisen Petri Munckin nimi on monelle tuttu. 2000-luvun alkupuolen suosittu laulaja ja lauluntekijä, jonka hitit soivat radiossa ja kasvot olivat tutut televisiosta. Sittemmin Munck on vastannut usean suomalaistähden laulujen syntyperästä musiikintekijänä ja tuottajana niin pop-kuin iskelmälaulajille. Hänellä on Nummelassa oma tuontantoyhtiö, josta saa tilauksesta “avaimet käteen” -periaatteella biisit, levyn kannet ja musiikkivideon yhdessä video-alan ammattilaisen Eero Joenrinteen kanssa.

On mahtavaa tehdä säännöllistä ja rytmitettyä työtä.

Tämän hetken koneellinen trendi ei kuitenkaan musikaalista laulajaa sytytä.

– Suomalainen popmusiikki on tällä hetkellä äärettömän homogeenistä. Radiossa soitettavat biisit perustuvat pitkälti koneelliseen soitinnukseen ja toistoon, siksi monet biisit kuulostavat täysin samalta. En vain koe sitä mielekkäänä. Olen useampien sointujen mies, Munck pohtii.

– Laulujen sanoitukset ovat nykyisin hyvin erilaisia. Nuorisoläpällä ja rohkeilla sanotuksilla saadaan nopeasti muistijälki kuuntelijalle. Toisaalta tämä on sitä, mitä nyt kuunnellaan. Lopulta aina yleisö päättää, Munck muistuttaa.

Petri Munck totesi, ettei tämän hetken trendiä kannata jäädä pidemmälle miettimään. Hän on nähnyt vajaan kahdenkymmenen vuoden aikana erilaisten suuntauksien nousun ja laskun. Tällä hetkellä oma musiikillinen juttu odottaa uutta tuloaan. Mielenkiinto onkin suuntautunut tänä kesänä avattuun vihtiläiseen liikunnalliseen huvipuistoon PuuhaParkiin, jossa Munck tekee töitä yrittäjä-pikkuserkkunsa Janne Uotilan kaverina. Tapahtumavastaavan työ tuntuu omalta ja PuuhaParkin suosio on vain lisännyt innokkuutta.

– Talven markkinoimme PuuhaParkia koululaisille, seuroille ja yrityksille sekä teimme tapahtumasuunnittelua kesää varten. Nyt on toteuttamisen aika. Vedän erilaisten ryhmien tyky- ja kesäpäiviä ja pidämme hauskaa lukukautensa päättävien kouluryhmien kanssa. Vastuu on toki suuri erityisesti koululaisten kanssa, mutta liikkumisen tuoma ilo on palkitsevaa, hän kertoo innostuneena.

– On mahtavaa tehdä säännöllistä ja rytmitettyä työtä. Vakaa duuni tuo mukanaan myös taiteellista vapautta oman musiikin suhteen, hän kiittelee.

Vaikka vapaa-aika on juuri nyt kortilla työn vuoksi, ei rakkain harrastus pääse unohtumaan. Munck on pelannut paikallisessa ViLePassa lentopalloa nuoresta saakka. Seurakavereista on muodostunut tärkeä ystäväpiiri, joka toki on laajentunut vuosien saatossa.

– On mahtava muistella pelimatkoilla tai sauna-illoissa nuoruuden menestysaikojamme. Uskon, että hienot kokemukset ovat sinetöineet ystävyytemme näinkin pitkälle, Munck kiittelee.

Lentopalloharrastus on kulkenut myös jälkipolville. Munck valmentaa tyttärensä joukkuetta. Isän ja tyttären yhteinen harrastus lämmittää, vaikka harjoituksissa välillä otetaan myös luonteesta mittaa.

– Tyttäreni on käsittämättömän vilkas ja eläväinen tyttö. Ei taida olla treeniä, jossa en hänen nimeään korotetulla äänellä mainitse. Mistä lie perinyt tuollaisen luonteen, isä hymyilee.

Neljäkymmentä vuotta täyttävää Petri Munckia juhlitaan kesäkuun alussa kaveripiirissä. Elämä on juuri nyt sitä mitä hän siltä kaipaa. Perhe, mukava työ ja lentopallo. Omat vanhemmat tärkeänä apuna ruuhkavuosien läpiviemisessä.

Neljäkymmentävuotias ymmärtää arvostaa elämää juuri tällaisena, aika levollisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat